Joan Carles Peris, director i presentador del programa "Món"
Joan Carles Peris, director i presentador del programa "Món"
DIMARTS, A LES 23.15

"2021, un any sota sospita": edició especial en directe del programa "Món" per analitzar els temes que marcaran el 2021

Demà, a les 23.15, el programa de la secció d'Internacional de TV3 "Món" farà una edició especial en directe per analitzar alguns dels temes que marcaran el 2021, un any que s'espera que sigui de transició. Sota el títol "2021, un any sota sospita", el programa, dirigit i presentat per Joan Carles Peris, analitzarà la marxa i el llegat de Trump, els efectes del Brexit o el drama del migrants i es fixarà en altres previsions per al 2021.

Marxa Trump, però no del tot

La vigília del relleu a la Casa Blanca entre Donald Trump i Joe Biden, el primer "Món" del 2021 s'interessarà, des dels Estats Units, pel llegat del president republicà. Quin rastre social i polític han deixat quatre anys de doctrina divisòria i populista, que van culminar amb l'assalt al Capitoli del 6 de gener? Milers de seguidors de Trump van protagonitzar un dels episodis més inquietants dels nostres dies. La majoria, homes blancs que han trobat una manera d'interpretar el món gràcies a les mentides del seu líder.

Brexit, camí per recórrer

Homes bancs d'edat madura també van ser decisius en l'aprovació del Brexit. Gairebé tres setmanes després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el programa farà una reflexió pausada sobre les causes profundes i els efectes d'aquesta decisió que bifurca els camins de britànics i europeus.

El drama dels migrants

El 2021 es presenta funest per als milions de migrants i refugiats que intenten guanyar-se un espai en la fortalesa blanca d'Europa. El programa viatjarà al Senegal i a Bòsnia, on s'acumulen milers de persones trucant sense èxit a les portes de la Unió.

2021, any de transició

En definitiva, com explicaran diversos experts del CIDOB, un dels "think tank" sobre afers internacionals més prestigiosos, el 2021 es presenta amb les incògnites pròpies d'un any de transició. Per ara, l'única certesa és que la distribució massiva, però desigual, de vacunes pot obrir un horitzó d'esperança en la lluita contra la Covid. La resta està sota sospita que tot pot empitjorar.

tv3.cat/mon
facebook.com/monTV3cat
twitter.com/mon_tv3

Anar al contingut