200 oients acompanyen Antoni Bassas al Marroc, en una edició especial d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Antoni Bassas i l'equip d'El matí de Catalunya Ràdio es desplacen al Marroc, per emetre divendres una edició especial del programa, des de Marràqueix, en companyia de dos-cents oients.

El Marroc és el país d'on prové el col·lectiu d'immigrants més nombrós que viu a casa nostra, amb prop de 240.000 nouvinguts.
Durant aquesta setmana, Antoni Bassas connectarà amb l'equip d'enviats especials perquè expliquin de primera mà l'actualitat marroquina, vinculada a Catalunya.
Connexions des del Marroc durant tota la setmana
Òscar Callau i José Antonio Rodríguez, els enviats especials d'El matí de Catalunya Ràdio al Marroc, ja han començat a fer connexions per explicar in situ la realitat marroquina. Avui, han aprofundit en el fenomen de la immigració infantil i han explicat amb testimonis com n'és de dur, el viatge dels infants marroquins cap a Catalunya. Durant el programa, Abderraman Ait Kamouch, un jove atleta marroquí que va fugir del seu país en pastera, també ha explicat les dificultats que ha tingut fins arribar al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, on es prepara per competir com a atleta discapacitat.
Demà, dimarts, El matí de Catalunya Ràdio s'interessarà per l'activitat de les empreses catalanes que han creuat l'estret de Gibraltar a la recerca de més bones condicions econòmiques per fabricar els seus productes. La majoria estan situades en polígons industrials de Tànger i són firmes de renom com Pulligan, Indo o Simon.
Dimecres, Antoni Bassas analitzarà la crisi del sector de la construcció, on treballen molts dels immigrants marroquins que viuen a Catalunya. Parlarà amb alguns d'aquests treballadors i també amb diferents professionals del sector com ara instal·ladors, decoradors o arquitectes. Un català que viu al Marroc explicarà com dóna classes de català a Tànger a marroquins moguts per diversos interessos.
Dijous, s'emetrà un reportatge sobre l'interès que han despertat al Marroc els cibercafès, sobretot a les poblacions rurals. També s'analitzarà què han suposat aquest tipus d'establiments per a una societat que es va obrint lentament al món.
Divendres, Antoni Bassas realitzarà el programa des del Palau de Congressos de Marràqueix, acompanyat de dos-cents oients.
Tercer viatge d'El matí de Catalunya Ràdio amb oients
El matí de Catalunya Ràdio organitza el tercer viatge amb oients, amb destinació al Marroc, amb el suport del RACC. En aquesta ocasió contracta un avió xàrter amb dos-cents oients, que acompanyaran l'equip del programa divendres i el cap de setmana en un tour turístic per la ciutat de Marràqueix i els seus voltants.
La primera edició del viatge d'El matí de Catalunya Ràdio amb oients es va fer a Berlín, amb motiu del 60è aniversari de la Segona Guerra Mundial. La segona, va tenir com a destinació Roma, coincidint amb unes eleccions generals.
Anar al contingut