"17 de gener de 1991: la guerra del Golf" a "Els dies clau"

Aquest dilluns, a partir de les 22.05, el 33 emet un nou capítol d'"Els dies clau", la sèrie documental que reflexiona sobre fets destacats dels últims trenta anys. Cada capítol gira al voltant d'una data clau i el que va passar, per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. Aquesta setmana se centrarà en el 17 de juliol de 1991: el dia en què una coalició internacional bombardejava Bagdad i així iniciava l'"operació Tempesta del Desert", la primera guerra televisada

A les 2.44 d'aquell dia, una coalició internacional va bombardejar Bagdad i va iniciar l'"operació Tempesta del Desert", una guerra televisada de la qual els Estats Units controlaven la imatge.

Aquest és un capítol que tracta sobre els conflictes armats que han marcat aquest període històric: la guerra dels Balcans, el genocidi de Ruanda o la guerra d'Angola.

Periodistes i fotògrafs –Eduard Sanjuan, Bru Rovira, Sandra Balsells, Gervasio Sánchez i Esteve Soler– reflexionaran sobre les seves experiències com a cronistes de guerra.

Després, el 33 recupera "La lluita de les dones" a "Dies de transició"

L'any 1976 ja havia mort Franco, però les dones encara podien anar a la presó i perdre la custòdia dels fills si el marit les acusava d'adulteri. La dona, i molt especialment la dona casada, era un zero a l'esquerra. No podia obrir un compte corrent sense el permís del marit. En moltes empreses es veia obligada a deixar la feina quan es casava. La pàtria i potestat dels fills era només del pare. I hi havia professions, com la de jutge, que li estaven vetades.

tv3.cat/els-dies-clau
facebook.com/elsdiesclau
twitter.com/elsdiesclau

Anar al contingut