1491. La història mai explicada de les Amèriques abans de Colom
DIVENDRES, A LES 22.10

"1491, la història mai explicada de les Amèriques abans de Colom" s'estrena al 33

Divendres, a les 22.10, el 33 estrena "1491, la història mai explicada de les Amèriques abans de Colom", una sèrie documental que explica, d'una manera molt viva i des d'una perspectiva indígena, la complexitat i la diversitat dels pobles que habitaven les Amèriques abans de l'arribada de Cristòfol Colom i també la xarxa de relacions que hi havia entre ells.

La sèrie porta l'espectador a fer un viatge en el temps al llarg d'una línia temporal que comença fa 20.000 anys i arriba fins a l'any 1491. Durant aquest viatge, els orígens i la història de les antigues societats indígenes d'Amèrica del Nord, Central i del Sud són interpretades a través de la col·laboració de diversos especialistes que són membres de les cultures autòctones, en el camp de la història de l'art, l'etnologia, la genètica, la geologia, l'arquitectura, la lingüística...

Cada episodi es dedica a un tema diferent (els orígens, l'entorn, l'agricultura i la caça, l'arquitectura i l'urbanisme, el govern i el comerç, la ciència i la tecnologia, l'art i la cultura i la continuïtat) i presenta un moment significatiu de la història d'una nació indígena, proporcionant a l'espectador una comprensió més profunda de la convergència del món humà i natural d'aquests pobles.

Episodi 1: Els orígens

Aquest episodi presenta els orígens dels pobles indígenes de les Amèriques. Ens parla de les històries fundacionals de diverses cultures i també de les teories que miren d'explicar com i quan van arribar els primers pobles indígenes a l'hemisferi occidental.

Una teoria explica que van arribar a través del pont de terra de Beríngia i una altra explica que van arribar per mar seguint la costa. El capítol també tracta, entre altres temes, el creixement de les poblacions i les tècniques per fer eines.

tv3.cat/33

Anar al contingut