Barcelona

Josep Lluís Cleries serà el nou conseller de Benestar i Família del govern d'Artur Mas

Un cristià de base dirigirà la política social del nou gabinet d'Artur Mas. Nascut a Lleida el 1956, Cleries va ser gerent de l'Institut Català del Voluntariat (Incavol) i està acreditat com a director i monitor d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil. Forjat en els esplais d'índole cristiana, fa més de trenta anys que participa en l'associacionisme juvenil, i el 1974 va fundar el grup de la parròquia de Vallirana. També ha estat president de Coordinació Catalana de Colònies, Esplais i Centres d'Esplai (1987-1992), president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians (1986-1992) i vicepresident de la Fundació Pere Tarrés (1990-1992), a més de ser fundador de la Coordinadora Catalana al Servei de la Infància (1989-1992).

Actualitzat
Josep Lluís Cleries és enginyer industrial, diplomat en funció general a l'administració pública per ESADE i diplomat en desenvolupament directiu a l'administració per l'IESE. També és director d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil per l'Institut Pere Tarrés.

La seva implicació en moviments d'arrel cristiana l'ha dut a ser membre de la comissió executiva del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de Catalunya i Balears (1989-1992), president de la comissió arxidiocesana per a l'acolliment, les celebracions litúrgiques i la informació religiosa durant els Jocs Olímpics i Paralímpics a Barcelona, i coordinador de l'Aplec de l'Esperit Sant dels Bisbats de Catalunya i Balears.

Cleries va ser director general d'Acció Cívica en l'última etapa de la presidència de Jordi Pujol i durant aquests anys ha estat el diputat de CiU especialitzat en la matèria. A Convergència també s'encarrega de pivotar les polítiques socials i d'atenció a les famílies.

El nou conseller de Benestar i Família és un vell conegut en l'àmbit que ara dirigirà. En les dues últimes legislatures Cleries ha estat diputat i ha fiscalitzat amb bel·ligerància les polítiques del tripartit en aquesta matèria. En els últims quatre anys ha fet una dura oposició a la republicana Carme Capdevila, consellera d'Acció Social i Ciutadania. Un dels temes en què ha estat més bel·ligerant ha estat el desplegament de la llei de dependència.
Anar al contingut