Andreu Mas-Colell, nou conseller del govern de Mas
Andreu Mas-Colell, nou conseller del govern de Mas
Barcelona

Andreu Mas-Colell, un economista internacional amb experiència com a conseller de la Generalitat

El nou conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, és catedràtic d'Economia a la Universitat Pompeu Fabra i ja té experiència al capdavant d'una conselleria de la Generalitat. Mas-Colell, que també és president de la Barcelona Graduate School of Economics, va dirigir la Conselleria d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació amb Jordi Pujol entre els anys 2000 i 2003.

Actualitzat
Andreu Mas-Colell té 66 anys i una llarga experiència acadèmica tant a Catalunya com a l'estranger. Mas-Colell ha estat catedràtic d'Economia a la Universitat de Harvard entre el 1981 i el 1996 i professor d'Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia del 1972 al 1980.

Amb més d'un centenar de tasques d'investigació sobre un ampli ventall de temes econòmics, com l'estructura dels mercats financers, les polítiques de preu per a les empreses públiques o la teoria de jocs d'estratègia, Mas-Colell ha treballat com a editor del "Journal of Mathematical Economics" del 1985 al 1988, i ha estat president de l'Econometric Society, l'any 1993.

L'any 2005 va ser elegit membre de l'Institut d'Estudis Catalans i el 2008 de la Reial Acadèmia de les Ciències Morals i Polítiques. També va ser membre del Consell Assessor del Servei d'Estudis de La Caixa i president del Consell Assessor Científic de Telefónica Recerca i Desenvolupament. Actualment és membre de la junta directiva del Cercle d'Economia.

Anar al contingut