Brussel·les

Zapatero anuncia que mantindrà la seva proposta d'endarrerir l'edat de jubilació fins als 67 anys

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que mantindrà la seva proposta d'endarrerir l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys, malgrat que incorporarà "factors de flexibilitat raonables". L'anunci l'ha fet a Brussel·les, en la trobada dels caps d'estat i de govern de la Unió Europea, que ha acabat amb l'objectiu principal d'enfortir l'eurozona.

Actualitzat
El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reafirmat en la seva voluntat de mantenir la proposta d'endarrerir l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys. Rodríguez Zapatero, però, ha matisat la proposta inicial i ha assegurat que s'hi incorporaran "factors de flexibilitat raonables".

L'anunci s'ha fet durant la roda de premsa celebrada durant la cimera de la Unió Europea celebrada a Brussel·les. En aquesta trobada, els caps d'estat i de govern europeus han acordat enfortir l'eurozona.

Més protecció a l'eurozona

Per aconseguir aquest enfortiment, els líders europeus han aprovat convertir el fons de rescat europeu en permanent i una declaració en suport a la moneda única.

La cimera dels 27 també ha acordat propostes de futur, entre les quals obrir un debat sobre la creació de bons europeus, i si fes falta, augmentar la dotació de l'actual mecanisme de rescat. En matèria de política econòmica, l'alemanya Angela Merkel ha insistit en la necessitat de coordinar més a fons les polítiques econòmiques dels diferents països.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut