Olot

L'empresa de l'assassí d'Olot nega que el volguessin despatxar i diu que només li devien dues setmanes

L'assassí confés del crim múltiple de dimecres a Olot ja ha arribat als jutjats de la capital de la Garrotxa, on a hores d'ara presta declaració davant del jutge que porta el cas. Pere Puig, de 57 anys, ha reconegut que va matar a trets quatre persones, dos propietaris de la constructora on treballava i dos treballadors d'una sucursal bancària. La família dels constructors morts, que nega la teoria d'una venjança econòmica, es personarà com a acusació particular. El seu advocat desmenteix que se li hagués comunicat a Puig que seria despatxat i diu que només se li devien dues setmanades, que se li anaven a pagar el mateix dia del crim.

Actualitzat
Pere Puig compareix davant del jutge per donar la seva versió del múltiple crim que va protagonitzar dimecres. El paleta garrotxí ha reconegut haver matat el propietari de Construccions Tubert i el seu fill, empresa on treballava des de feia 15 anys, així com dos treballadors de la Caixa del Mediterrani (CAM) d'Olot.

Una declaració que coincideix amb els funerals per a les quatre víctimes, que tenen lloc aquest divendres a Olot.

Família i CAM neguen el mòbil econòmic

La família dels constructors morts ha parlat per primera vegada des del crim. A través del seu advocat, Carles Monguilod, ha negat la hipòtesi de venjança econòmica amb la que treballa la investigació dels fets. No és veritat, diu el lletrat, que li haguessin comunicat que el despatxarien. Segons ell, Puig tenia quatre o cinc mesos de feina per endavant, mentre durés l'obra en la que estava treballant.

Ha admès que l'empresa tenia un deute amb l'assassí confès però ha negat que fos de mesos, com s'ha dit els últims dies. Assegura que només eren dues setmanades i que el propietari tenia pensat pagar-les-hi el mateix dia de la seva mort.

L'advocat dels Tubert també ha revelat una conversa de fa temps en què l'assassí confès, en presència de Joan Tubert, una de les víctimes, bromejava amb què volia ser famós i que algun dia mataria a algú.

El màxim responsable de la CAM a Catalunya, Gabriel Sagristà, també ha negat el mòbil econòmic en l'assassinat dels dos treballadors de la seva oficina d'Olot. Aquest dijous, després de concentrar-se en record de les víctimes, assegurava que Puig no tenia cap deute amb ells, que no tenia cap pis embargat ni hauria intentat cobrar un xec sense fons.

L'advocada d'ofici assignada a Puig ha demanat una anàlisi de la salut mental de l'arrestat, tot i que la policia creu que no té cap malaltia mental, que va actuar de forma premeditada, molt meticulosa i amb molta sang freda.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut