Barcelona

Iceta felicita CiU i reconeix que el PSC ha estat derrotat en les eleccions

Decepció a la seu del PSC després de conèixer el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. El viceprimer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, ha estat el primer a valorar les dades i ha felicitat Convergència i Unió. Iceta ha reconegut que el PSC ha estat derrotat i ha explicat que no s'esperaven la retallada d'escons que apunta el sondeig. El viceprimer secretari ha atribuït les dades a la crisi econòmica i al desgast de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Iceta ha rebut l'impacte d'un ou durant la seva compareixença per una persona que estava entre el públic al crit de "Visca Espanya".

Actualitzat
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estrenat les compareixences polítiques sobre les eleccions. Quan passaven cinc minuts de les vuit del vespre, Iceta ha sortit a valorar el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, que dóna entre 24 i 27 escons als socialistes. Si es confirmen les dades, es tractaria dels pitjors resultats de la història del partit. Iceta ha reconegut que no s'esperaven aquestes xifres i ha felicitat Convergència i Unió.

El viceprimer secretari ha barrejat la prudència abans dels resultats definitius amb la decepció que es respira a la seu dels socialistes. Iceta ha reconegut la derrota amb una declaració contundent: "El PSC ha estat derrotat amb un resultat molt inferior a les nostres expectatives".

Els socialistes atribueixen les xifres a la crisi econòmica, la desafecció política, els estira-i-arronsa amb la justícia espanyola per l'Estatut de Catalunya i "errors propis". El polític del PSC ha constatat que hi ha hagut un gir cap a la dreta dels electors i ha donat les gràcies als que han anat a votar i han escollit l'opció socialista. Iceta diu que ara caldrà "promoure canvis, construir una alternativa i contribuir a sortir de la crisi".

Un home llança un ou a Iceta

Poc després que Iceta comencés la seva intervenció, un home de mitjana edat ha llançat un ou al dirigent socialista al front mentre cridava "Visca Espanya" i "M'heu pres la feina". L'agressor ha estat envoltat ràpidament per l'equip de seguretat del PSC a la seu del partit, al carrer Nicaragua de Barcelona. Iceta, gairebé sense immutar-se, s'ha netejat el front i ha continuat la seva valoració. El responsable ha estat detingut, però el polític socialista ja ha anunciat que no presentarà cap denúncia.

El PSOE també felicita Mas i CiU

Des de la seu del PSOE a Madrid, el secretari d'organització del partit, Marcel·lí Iglesias, ha fet un discurs en la mateixa línia del de Miquel Iceta. Iglesias ha felicitat Artur Mas i la seva formació Convergència i Unió. El secretari d'organització ha recordat que han compartit victòries amb el PSC, però que ara toca acompanyar-los en la "derrota" i "assumir la part de responsabilitat que pugui correspondre'ns".

Iglesias ha analitzat els mals resultats dels socialistes catalans i els ha atribuït a un model de govern que s'ha demostrat esgotat, tot i que ha generat "avenços per Catalunya". El dirigent socialista s'ha mostrat convençut que la majoria de Catalunya segueix sent progressista i que el PSC no ha pogut transmetre "amb claredat" als ciutadans els avenços assolits durant la seva gestió.

Iglesias ha ofert "col·laboració institucional" i la "voluntat de diàleg" del PSOE i del govern d'Espanya a Convergència i Unió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut