Phnom Penh

S'eleven a 378 els morts i a 775 els ferits en una allau humana a la capital de Cambodja

Una allau humana ha provocat almenys 378 morts i 775 ferits a Phnom Penh, la capital de Cambodja. La tragèdia ha tingut lloc durant la celebració anual del Festival de l'Aigua, que se celebra per commemorar el final de l'època dels monsons. La majoria de les víctimes són joves que van quedar atrapats en un pont que uneix la ciutat amb una illa.

Actualitzat
La capital de Cambodja s'ha despertat compungida i molts ciutadans s'acosten al lloc del desastre per llançar ofrenes al riu en senyal de dol per l'allau humana que hi va haver aquest dilluns a la nit en un pont de Phnom Penh durant les celebracions del Festival de l'Aigua.

Alguns testimonis han apuntat que l'acumulació de gent, la calor i la humitat van provocar diversos desmais enmig del pont, i això hauria desfermat el pànic entre els que intentaven sortir de la multitud. Altres fonts diuen que una part dels assistents haurien començat a fugir quan van veure que algunes persones s'estaven electrocutant amb els cables d'electricitat del pont. Alguns van morir ofegats en precipitar-se al riu per evitar la multitud i d'altres van morir asfixiats.

Un agent de seguretat que era al lloc de la tragèdia ha explicat que molts volien anar a l'illa Diamant per "veure els espectacles i el pont es va bloquejar. Alguns volien ajudar, però el que feien és incrementar el nombre de gent".

La pitjor tragèdia després de Pol Pot

El primer ministre de Cambodja, Hun Sen, ha demanat calma a la població i s'ha disculpat a la televisió estatal pel desastre, "el més gran en més de 31 anys després del règim de Pol Pot", en al·lusió als líders dels Khmers Rojos.

El cap de l'executiu ha dit també que les causes de l'allau encara són confuses, però que la policia ho investiga. Hun Sen ha descartat, però, que es tracti d'un atemptat terrorista.

Les víctimes participaven del darrer dia del Festival Anual de l'Aigua, que celebra el final de la temporada de monsons. Aquest és un dels esdeveniments més populars de Cambodja, que cada any congrega prop de 2 milions de persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut