"Debat a 6" a TV3

Els sis candidats han presentat les seves solucions per treure Catalunya de la crisi

Un dels temes principals del debat dels sis candidats a TV3 ha estat la crisi econòmica i cadascun dels partits ha presentat les solucions que creu que cal aportar per sortir de la crisi de cara al nou govern.

Actualitzat
Sobre el tema de la crisi, Artur Mas creu que el que "a Catalunya ha fallat estrepitosament és la confiança" i això és el que provoca que "no hi ha inversió, no hi ha consum, les famílies no gasten perquè tenen por del futur i les empreses no saben com aniran les coses", per això, creu el candidat de CiU que "calen canvis de govern que generin confiança".

José Montilla l'ha qüestionat i s'ha preguntat si "abaixar impostos, gastar més i reduir el dèficit genera confiança". El líder del PSC ha dit que "en absolut" ho creu sinó que la crisi se supera "fent una aposta decidida per la formació, per l'educació i per la recerca, tal com s'ha estat fent". Montilla ha remarcat que "no s'havia fet mai" fins ara.

Joan Herrera ha mostrat el seu acord amb Mas pel que fa a la manca de confiança com a causa de la crisi. Herrera creu que aquesta no es fa, ha dit, "amb una sortida injusta de la crisi, votant la reforma laboral i aprovant retallades". Ha retret al PSC que s'hagués abstingut el mes de maig, fet que "va propiciar la retallada d'en Rodríguez Zapatero". Herrera creu que la confiança per superar la crisi es recupera "fent que la sortida sigui justa, invertint en equitat".

Alícia Sánchez-Camacho creu que "s'han comès molts errors" i n'ha culpat el tripartit. La candidata del PPC ha explicat que l'actual govern "ha incrementat el dèficit, l'ha triplicat, amb la qual cosa ha endeutat els catalans". Camacho ha xifrat un deute de "5.000 euros per cada català quan marxi el senyor Montilla".

Joan Puigcercós ha especificat que "són 5.000 euros per família, el que suposa el deute de la Generalitat, exactament". "Això és el que cada any els catalans, les famílies catalanes pateixen del dèficit fiscal", ha dit. D'altra banda però, el candidat d'ERC ha destacat que "cada any surten de Catalunya 20.000 milions" d'euros que "no tornen", i per Puigcercós, "això sí que frena una economia".

Albert Rivera considera que el final de la crisi arribarà de mans "dels emprenedors i els treballadors". Ha dit que no seran "els sis candidats ni els partits" els qui posaran fi a la crisi. Ha remarcat la importància d'ajudar els emprenedors i els treballadors, i ha definit com a "valents els qui vulguin muntar una empresa avui dia a Catalunya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut