Imatge d'arxiu d'una de les ofertes de bons emesos per la Generalitat.
Imatge d'arxiu d'una de les ofertes de bons emesos per la Generalitat.
Barcelona

Un terç dels bons de la Generalitat s'han venut fora de Catalunya

Dels 3.000 milions d'euros que va emetre la Generalitat en bons per a inversors detallistes, un terç s'han venut fora de Catalunya, segons ha detallat el Departament d'Economia i Finances. Altres comunitats autònomes han comprat el 21,2 per cent dels bons emesos. Madrid amb un 9,2% del total dels bons és la que més n'ha comprat. Al País Valencià se n'han venut un 4,8%, a Andalusia un 4%, i al País Basc, un 3,2%. Tot i que la Generalitat ha explicat que la "pràctica totalitat" dels bons s'han venut al mercat espanyol, als mercats internacionals s'han venut bons per valor de 12,3 milions d'euros.

Actualitzat
El prorrateig s'havia fet amb la intenció d'afavorir els petits inversors i les famílies, que són les qui n'ha subscrit més, un 82% del total, 3.000 milions d'euros. La resta l'han comprat empreses, sobretot les no financeres, amb un 9,2 per cent. Un 3,4 per cent han anat a fons d'inversió, i un 2,2%, al sector assegurador.

S'ha fixat un mínim garantit de 8.000 euros en bons. Els qui n'hagin demanat menys hauran rebut el total i els que hagin subscrit més de 8 bons, a 1.000 euros cadascun, en rebran una quantitat variable en funció de l'entitat financera, fins a un màxim de dos milions d'euros.

Els bons són a un any i dos dies al 4,75%, i els inversors rebran els interessos el 21 de novembre del 2011.

Anar al contingut