Viladecans

Zapatero demana al PP un compromís per no tornar a utilitzar la catalanofòbia per fer política

Durant una setmana, Rodríguez Zapatero no havia dit res de les crítiques rebudes per no haver anat a la missa del papa a la Sagrada Família, però una setmana després el president espanyol ha aprofitat el primer míting de campanya que ha fet amb el PSC a Viladecans per contestar-les. "L'altre dia deien Rajoy i Duran que fa uns quants dies havia quedat malament, que no havia estat a l'altura perquè no vaig anar a la missa del papa. Què volen, Rajoy i Duran? Que fem les lleis que vol el papa? No. Fem les lleis que volen el Parlament i els ciutadans d'aquest país." Aquesta és, per Zapatero, una de les diferències entre les dretes i les esquerres del que hi ha en joc el 28 de novembre.

Actualitzat
De fet, la teoria del PSC és que Catalunya és progressista però que l'abstenció pot desembocar en un govern de dretes si CiU acaba pactant amb el PP. Almenys aquesta és la hipòtesi de Montilla, que ha explicat a Zapatero quin concepte té d'Artur Mas i de Mariano Rajoy. "Els conservadors volen semblar diferents, més moderns, més acceptables, més elegants, però són el que són, llops que es disfressen amb pells de corder".

Tot seguit Zapatero ha demanat al PP un compromís per no tornar a utilitzar la catalanofòbia per fer política i, mentre no ho faci, el president espanyol ha demanat a CiU que no hi pacti.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut