Rabat

El govern marroquí carrega contra mitjans espanyols per la cobertura dels incidents a Al-Aaiun

El govern del Marroc ha denunciat el que qualifica d'"actitud irresponsable de diversos mitjans de comunicació espanyols" en la seva cobertura de les informacions relatives a aquest país. En una declaració institucional llegida en nom de l'executiu marroquí pel seu ministre de Comunicació i portaveu, Jalid Naciri, les autoritats acusen els periodistes espanyols de "recórrer sistemàticament a procediments fal·laços, tècniques innobles, manipulacions abjectes i muntatges immunds". Rabat considera que l'objectiu d'aquests mitjans és aconseguir una "greu manipulació de l'opinió pública espanyola, amb la finalitat d'exacerbar sentiments contra el Marroc", dins del que anomena "una autèntica deriva odiosa i racista".

Actualitzat
El portaveu del govern marroquí s'ha referit a l'expulsió del corresponsal del diari "ABC" a Rabat, Luis de Vega, "que es va permetre qualificar el nostre país de dictadura i els marroquins de colons". "Aquest mateix periodista havia mentit anunciant que els carrers d'Al-Aaiun estaven coberts de cadàvers, quan les forces de l'ordre marroquines no van recórrer a armes de foc", ha assegurat.

També ha mencionat Antena 3, que "ha recorregut a l'explotació vergonyosa de les imatges d'un crim indecent comès a Casablanca el 26 de gener del 2010, presentant-les com a prova dels crims presumptament comesos al Sàhara", ha afegit.

Respecte al corresponsal d'"El País" Ignacio Cembrero ha dit que "va publicar un comunicat inexistent atribuït al comitè del campament d'Al-Aaiun en què es reclamava l'autodeterminació del poble saharaui, una informació que va ser retirada hores més tard, després que el mal ja estava fet", ha denunciat el mteix portaveu.

"És convenient citar també el comportament il·legal i indigne de periodistes espanyols que estan exercint clandestinament al Marroc i que ho anuncien orgullosos a la Cadena Ser", ha dit. "Ens trobem, doncs, davant una crida a l'odi i una incitació a la violència. Es tracta també d'una greu manipulació de l'opinió pública espanyola, amb la finalitat d'exacerbar els seus sentiments contra el regne del Marroc, amb la finalitat de reviure'ls en una autèntica deriva rancuniosa i racista", ha conclòs.

Aquesta nova ofensiva contra els mitjans espanyols per part del govern marroquí es produeix la mateixa setmana que s'han succeït diversos incidents relacionats amb la cobertura dels disturbis desencadenats dilluns passat pel desmantellament del campament de protesta saharaui de Gdaim Izik, a Al-Aaiun.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut