Joan Herrera i Joan Puigcercós, a la manifestació antinuclear d'Ascó (Foto: ACN)
Herrera i Puigcercós han criticat les declaracions de Benet XVI durant la manifestació antinuclear d'Ascó. (Foto: ACN)
Ascó

Joan Herrera i Joan Puigcercós critiquen les declaracions del papa sobre l'anticlericalisme creixent

Joan Puigcercós i Joan Herrera han criticat les declaracions que va fer dissabte Benet XVI a l'avió papal quan va relacionar l'actual secularització d'Espanya amb l'anticlericalisme dels anys 30. Els candidats d'Esquerra i d'Iniciativa-Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat han fet aquesta valoració des d'Ascó, on han participat en una manifestació contra la instal·lació del magatzem de residus radioactius.

Actualitzat
Joan Herrera ha acusat la jerarquia eclesiàstica d'estar molt allunyada de la societat actual, "una societat més secularitzada". Per Herrera, "el papa té nostàlgia de la reserva espiritual d'Occident que va ser Espanya però, per sort, aquest país ja no hi té res a veure". 

De la seva banda, Joan Puigcercós ha destacat que la societat d'ara és democràtica i "l'Església va col·laborar en la dictadura que va acabar amb la democràcia als anys 30, de la qual encara patim les conseqüències". El candidat republicà també ha dit que s'han de respectar els drets civils i el dret a creure o no creure.

Els dos candidats han fet aquestes declaracions mentre participaven a la manifestació de protesta pel cementiri nuclear d'Ascó.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut