Santiago de Compostel·la

El papa alerta contra un rebrot de l'anticlericalisme agressiu a Espanya comparable al dels anys 30

Benet XVI considera que Espanya és cada vegada més laica, cosa que lamenta, i alerta contra un rebrot de l'anticlericalisme agressiu comparable al dels anys 30. En paraules als periodistes que l'acompanyaven a l'avió que el traslladava cap a Santiago de Compostel·la, primera parada de la seva visita a Espanya i que aquest diumenge el portarà a Barcelona, i sense citar explícitament el govern espanyol, el pontífex ha demanat un diàleg serè entre fe i laïcitat.

Actualitzat
En una conversa amb els periodistes que han acompanyat Benet XVI durant el viatge en avió, el pontífex ha lamentat que Espanya sigui cada vegada més laica i ha alertat contra un fort rebrot d'anticlericalisme comparable al dels anys 30. El papa ha parlat d'un problema amb la fe estès a tot el món occidental, on hi ha un enfrontament amb la laïcitat i és necessari un diàleg.

El papa ha afirmat que Espanya necessita una reevangelització i ha denunciat el fort enfrontament entre la fe i la modernitat que hi ha al país. Per Ratzinger, el repte és renovar la fe per respondre a aquesta laïcitat. Benet XVI també ha explicat als periodistes que el pelegrinatge dels fidels europeus "ha format la identitat d'Europa" i que el Camí de Sant Jaume és "la base per aconseguir la unitat d'esperit". 

Les paraules del pontífex no han trobat rèplica per part del govern espanyol, que ha rebutjat polemitzar amb el papa però es mostra sorprès per les seves paraules.

El pontífex ha continuat explicant els motius del seu viatge en el discurs a l'aeroport davant les autoritats que l'han anat a rebre: els prínceps d'Astúries com a representants de la Casa del Rei i el vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, com a representant del govern central

Així, el papa ha destacat que ha viatjat a Santiago com a "pelegrí per unir-se a la resta de persones que recorren el Camí de Sant Jaume en aquest any sant". Ha acabat el seu parlament en gallec per agrair la benvinguda i el caliu que li han mostrat els fidels de Galícia, Catalunya i la resta de pobles d'Espanya. També ha fet referència a la visita que farà aquest diumenge a Barcelona, per promoure la fe cristiana i poder contemplar la gran obra de Gaudí, la Sagrada Família.

De la seva banda, el príncep Felip, en el seu discurs de benvinguda a Benet XVI, ha destacat "el compromís del pontífex amb la pau, la llibertat i la dignitat de l'ésser humà en uns temps complexos i de crisi".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut