Singapur

Un Airbus A380 fa un aterratge d'emergència a Singapur per una avaria en un motor

Un Airbus A380, l'avió més gran del món, de la companyia aèria australiana Qantas, s'ha vist obligat a fer un aterratge d'emergència a Singapur, des d'on feia pocs minuts s'havia enlairat. Segons les primeres investigacions, una explosió a la part posterior del motor número 2, a l'ala esquerra, n'ha fet saltar la coberta, que juntament amb un tros de l'ala han caigut a l'illa indonèsia de Batam i han causat desperfectes en diverses cases, una escola i un centre comercial.

Actualitzat
Els passatgers de l'avió Airbus A380 de la companyia australiana Qantas han sentit una explosió i han vist sortir fum d'un dels motors de l'aparell. El pilot els ha intentat calmar i els ha explicat que per un problema tècnic havien de seguir a l'aire durant una estona per alleugerir la càrrega i deixar anar una part del combustible. El pilot ha pogut fer aterrar l'avió sense problemes i sense que hi hagués ferits. A l'avió hi anaven 440 passatgers i 26 tripulants.

A causa de l'explosió s'ha desprès la cobertura del motor i una part de l'ala, que han caigut a l'illa indonèsia de Batam i han causat desperfectes en diverses cases, una escola i un centre comercial.

L'aparell havia sortit de Londres, s'havia aturat a Singapur i continuava el viatge cap a Sydney, però aquests problemes l'han fet tornar a Singapur.

Airbus ha reconegut que el motor de l'avió ha fallat, ha enviat un equip d'investigació a Singapur per saber exactament quin ha estat el problema i ha indicat que informarà "tan aviat" com sigui possible dels detalls que es vagin confirmant. Tot i això, ha aclarit que la responsabilitat de la investigació recau en les autoritats australianes, que són les competents.

Qantas ha atès els seus passatgers i tripulants proporcionant-los allotjament a Singapur, tot i que està preparant un vol especial amb destinació a Sydney que s'operarà previsiblement divendres per tornar els passatgers afectats a la seva destinació.

Qantas ha suspès totes les operacions a bord dels sis A-380 que tenen a la flota, i assegura que ha començat les seves pròpies investigacions per aclarir l'incident.

Aquest és el primer incident d'aquesta gravetat de l'A380 des que l'aparell va fer el primer vol comercial el 2005.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut