Vilanova i la Geltrú

Els Mossos investiguen un possible cas de violència domèstica amb dos morts a Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d'Esquadra investiguen les circumstàncies de la mort d'un home i una dona a Vilanova i la Geltrú. Els dos cossos sense vida han aparegut aquest diumenge amb ferides d'armes de foc. La troballa s'ha fet al domicili de la parella. La principal hipòtesi en què es treballa és que sigui un cas de violència masclista. Segons informen els Mossos, tot apunta que l'home, de 43 anys, hauria mort la seva parella, una dona de 42 anys, i després s'hauria suïcidat. El cas està sota secret de sumari.

Actualitzat
La policia ha rebut l'avís que els cossos d'un home i una dona estaven estesos en un pis del carrer del Montmell, a Vilanova i la Geltrú, cap a les deu del matí. Segons els primers indicis, l'home hauria matat la seva parella amb una escopeta i després s'hauria suïcidat. Era caçador i, segons els veïns, també practicava tir al plat. Tot i que els fets haurien passat de matinada, cap veí ha sentit res. Els Mossos d'Esquadra pensen que l'home podria haver fet servir algun objecte per silenciar els trets.

Tot i que no hi ha antecedents per violència de gènere i no hi havia cap ordre d'allunyament, els veïns asseguren que la parella acostumava a discutir.

Els cossos els hauria trobat el fill gran, de 20 anys, quan tornava de passar la nit a fora. Sembla que la porta estava tancada per dins i s'hauria enfilat pel balcó per entrar a casa. La parella tenia una altra filla, de 9 anys. Als dos germans els han atès els equips mèdics i han anat a casa de familiars.

Fa un any que el presumpte homicida es va fer càrrec d'un restaurant i la seva parella l'ajudava a la cuina.

Una xacra que no s'atura

Aquest presumpte assassinat, si finalment es confirma que la dona ha mort a mans de la seva parella, elevaria el nombre de víctimes per violència domèstica a 58 en el que portem d'any, dues més que en tot el 2009.

De les 57 víctimes ja confirmades, 34 de nacionalitat espanyola i 23 estrangera, 14 havien denunciat l'agressor, 12 havien sol·licitat mesures de protecció i 10 les tenien en vigor.

Pel que fa als agressors, 33 dels quals eren espanyols i 24 d'una altra nacionalitat, 10 es van suïcidar després de cometre el crim.

Andalusia és la comunitat autònoma que més casos de violència de gènere ha registrat aquest any, amb 15 de les 57 víctimes comptabilitzades. Catalunya, amb 11, n'ocuparia la segona posició si es confirma el cas d'aquest diumenge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut