París

Sarkozy ordena el desbloqueig de tots els dipòsits de combustible de França

La reforma de les pensions que ha promogut l'Elisi i que debat el Senat francès continua ocasionant protestes i problemes. El principal és la manca de combustible. L'ordre del president de França, Nicolas Sarkozy, de desbloquejar les refineries sembla que no ha tingut l'efecte esperat ja que l'endemà de la vaga general, encara hi havia més de 3.000 benzineres sense carburant. En ciutats com Lió o Nanterre hi ha tornat a haver aldarulls.

Actualitzat
Els bloquejos a les refineries causen "nombroses injustícies amb la majoria dels francesos que volen continuar treballant i circular lliurement", ha explicat Sarkozy. Malgrat les pressions al carrer, el president francès ha assegurat que "durà a terme la reforma de les pensions perquè el meu deure com a cap d'estat és garantir als francesos que tant ells com els seus fills podran tenir una jubilació i que es mantindrà el nivell de les pensions".

El primer ministre, François Fillon, ha secundat les paraules de Sarkozy i ha tret rellevància a les protestes. "La confrontació social ha format part de la història de la república" i ha insistit que les reformes sempre "s'han posat en pràctica". De fet, el Senat ha començat ja a debatre les reformes que recullen l'endarreriment dels 60 als 62 anys l'edat de jubilació. En tot cas, els partits d'esquerres i, concretament, el socialista, pretenen treure'n rèdit i ja han tornat a demanar l'ajornament de la votació.

A banda dels problemes per omplir el dipòsit, en algunes ciutats franceses com Lió o Nanterre, s'han tornat a registrar disturbis. Unes 1.500 persones han estat detingudes pels desordres a tot el país. Els estudiants són un dels col·lectius que més suport ha donat a les mobilitzacions. Aquest dimecres encara hi havia 180 instituts a tot França que no han fet classe.

Pel que fa als transports, hi ha tornat a haver problemes al trànsit ferroviari i aeri, tot i que estan molt menys limitats que en dies anteriors.

Com afecten les protestes a Catalunya?

Les mobilitzacions a França contra la reforma del sistema de pensions han continuat afectant el trànsit aeri i ferroviari a Catalunya. A l'aeroport del Prat s'han cancel·lats dos vols d'arribada i tres de sortida: dos Barcelona-París i viceversa i un Barcelona-Lió.

Segons ha informat Renfe, els trens afectats han estat els que uneixen Barcelona amb Montpeller i París en els dos sentits. Els trens de Barcelona a Milà i Zuric continuen mantenint el tram alternatiu per carretera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut