Madrid / Barcelona

Salgado manté un creixement de l'1,3% pel 2011 tot i les previsions de l'FMI

El Ministeri d'Economia es desmarca de la previsió de creixement que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha fet per a l'economia espanyola el 2011, i que situa al 0,7%. Les previsions del govern espanyol són sis dècimes superiors, de l'1,3%, i, després de saber el pronòstic de l'FMI, Economia s'ha ratificat en la seva previsió. En canvi, des de la Cambra de Comerç de Barcelona l'han considerada massa optimista i s'han alineat amb el 0,7% del Fons Monetari.

Actualitzat
La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha afirmat en una entrevista a Onda Cero que confia que les previsions internacionals "es vagin aproximant a les nostres, no es fan revisions en sentit contrari i, de mica en mica, s'hi aniran acostant més". Salgado ha recordat que l'OCDE ha previst un creixement del 0,9% per a l'economia espanyola el 2011. 

També el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha argumentat que les previsions del govern socialista són "realistes i justificades". Campa ha recordat que, al setembre del 2009, la previsió d'altres experts pel 2010 pronosticava per al PIB espanyol una caiguda del doble del que deia el govern, i en canvi ara és "gairebé idèntica" a la de l'executiu. 

En canvi, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, considera més ajustada a la realitat la previsió de l'FMI. La Cambra treballa amb la previsió que la recaptació per impostos pujarà un 4,7%, en comptes del 6,2% que preveu el govern de Zapatero. 

Valls també ha denunciat, d'altra banda, que la inversió prevista de l'Estat a Catalunya als pressupostos de l'any que ve, 3.000 milions d'euros, no s'adiu amb l'Estatut. Segons els seus càlculs, l'Estat deu a Catalunya 1.100 milions d'euros dels anys 2007 i 2008, i 900 milions més dels anys 2009, 2010 i 2011, uns diners que els pressupostos no inclouen.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut