Madrid

Ordóñez demana a les comunitats autònomes que facin millor els deures per reduir el dèficit públic

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha dit que les comunitats autònomes poden posar en perill la consolidació fiscal. Durant la seva compareixença en la Comissió de Pressupostos del Congrés, Fernández Ordóñez també ha suggerit al govern espanyol un "pla B" per si l'economia empitjora.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha advertit del perill que suposen les comunitats autònomes i les corporacions locals per a la necessària consolidació fiscal, ja que les mesures que han anunciat la majoria per reduir la despesa són lluny de respondre a la reducció que caldria.

Pel que fa a l'escenari macroeconòmic, Fernández Ordóñez ha assegurat que hi ha un moment de "tímid" inici d'una fase de recuperació que va començar als primers mesos d'aquest any i que cal esperar que continuï l'any que ve.

Un "pla B" per si de cas

El responsable del Banc d'Espanya també ha suggerit al govern de Madrid que tingui un pla alternatiu en cas que no es compleixi l'objectiu econòmic previst pel 2011.

Si hi ha qualsevol desviació, ha dit Fernández Ordóñez, el govern de Zapatero ha de ser capaç de posar ràpidament en marxa mesures addicionals per la qual cosa ha considerat útil tenir un pla de contingència dissenyat prèviament.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut