Sabadell

Marxa a Sabadell contra el traçat del Quart Cinturó al Vallès

Prop de 2.000 persones segons els organitzadors i 800 segons la policial local han recorregut aquest diumenge al migdia els carrers de Sabadell contra la construcció del Quart Cinturó, una via que preveu circumval·lar Barcelona per connectar el Vallès amb el Baix Llobregat. El portaveu de la campanya contra el Quart Cinturó, Toni Altaió, ha lamentat l'agressió que aquesta nova via suposa per al territori i ha afegit que no és una solució per als problemes de trànsit de l'àrea metropolitana. Ha apostat per reforçar el transport públic i millorar les carreteres comarcals que ja existeixen. De la seva banda, la consellera i exalcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, ha dit que no entén l'oposició d'ERC i ICV a aquesta infraestructura.

Actualitzat
Els actes de protesta han començat amb una bicicletada cap a dos quarts de dotze del matí i després una manifestació que s'ha iniciat a les 12 del migdia a la plaça d'Antoni Llonch de Sabadell. En la marxa s'hi han pogut veure 16 tractors en representació dels sindicats agraris que també s'oposen al projecte. La marxa ha tingut un caràcter festiu i ha comptat amb un espectacle de bombolles de sabó.

La infraestructura que projecta el Ministeri de Foment no deixa indiferent a ningú. No hi ha cap dels divuit ajuntaments afectats que no hagi anunciat al·legacions a aquesta polèmica via, que recorre 34,7 quilòmetres en forma d'autovia entre Terrassa i la Roca del Vallès. El període de presentació d'al·legacions es tancarà el 9 d'octubre.

La campanya contra el Quart Cinturó convida a fer un recorregut aeri del traçat, que es pot fer aquí.

Tura no entén l'oposició d'ERC i ICV

Del Quart Cinturó n'ha parlat a TV3 la consellera de Justícia i exalcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, que ha dit que no entén la posició que tenen sobre aquest tema els socis de govern, ERC i ICV, que s'oposen a la construcció d'aquesta carretera.

Tura ha assegurat que, a l'hora de fer una infraestructura viària, "s'ha d'exigir poc impacte ambiental o un mínim impacte ambiental" però ha afegit que li sembla "bastant absurd" el fet de "dir 'no' a la necessitat de connectar les grans ciutats que avui són una gran possibilitat de reactivació del país". Alguns dels màxims representants republicans i ecosocialistes com Joan Ridao i Joan Herrera han encapçalat la marxa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut