Madrid

Els sindicats avisen que si hi ha incidents durant la vaga general serà pels serveis mínims "abusius"

Els líders dels dos sindicats majoritaris asseguren que acataran els serveis mínims que s'han pactat de cara a la vaga general, però que no es fan responsables del que pugui passar allà on consideren que són abusius. Així ho han dit els dirigents de la UGT i Comissions Obreres a Madrid en un acte davant dels estudiants, poques hores abans de l'aturada.

Actualitzat
Des de la Complutense de Madrid, on han participat en l'últim acte públic abans de la vaga general, els secretaris generals de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo, i la UGT, Cándido Méndez, han avisat que no es fan responsables del que pugui passar en aquelles comunitats autònomes on "s'han imposat" uns serveis mínims que des del seu punt de vista són "abusius".

"Els sindicats acatarem la llei, però la responsabilitat del que pugui passar no serà de les organitzacions sindicals", ha afirmat Méndez; "serà dels que, en voler retallar el dret de vaga, imposen uns serveis mínims abusius sense cap tipus de proporcionalitat i equilibri entre l'exercici del dret de vaga i el dret a treballar."

Els dos sindicats majoritaris han assegurat que recorreran els serveis mínims que no s'han pactat perquè "algunes comunitats estan fora de la llei". Aquest és el cas de Madrid, on els líders regionals ja han dit que no compliran els serveis mínims decidits per Esperanza Aguirre.

D'altra banda, els líders de CCOO i la UGT han tornat a denunciar que els empresaris exerceixen "coacció" contra molts treballadors i, en resposta a les crítiques de la patronal espanyola sobre els piquets informatius, ha considerat que els empresaris "sense escrúpols" són "el piquet de la por".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut