Dublín

Gerry Adams demana al govern espanyol que obri negociacions polítiques amb ETA

La banda terrorista ETA ha aconseguit fer-se un lloc a les portades dels principals mitjans digitals internacionals, com "The New York Times", "Le Monde", "Libération" o "La Repubblica", i de televisions de referència, com la BBC, la CNN o Al-Jazeera. Que l'alto el foc s'hagi fet públic per la cadena britànica BBC s'explica per la voluntat de l'organització "d'internacionalitzar" la recerca d'una solució al conflicte. Des d'Irlanda del Nord, Gerry Adams celebra l'alto el foc d'ETA i demana al govern espanyol que obri negociacions polítiques incloents.

Actualitzat
El líder del Sinn Féin, Gerry Adams, s'ha mostrat satisfet per l'anunci d'alto el foc d'ETA i ha instat el govern espanyol a aprofitar aquesta oportunitat per obrir ràpidament "negociacions polítiques incloents". En declaracions a la televisió pública irlandesa RTE, Adams ha considerat "vital" que el govern de Zapatero respongui positivament a la "significativa" declaració de la banda terrorista. Pel dirigent republicà nord-irlandès, la declaració té el "potencial de posar fi de manera permanent al llarg conflicte polític al País Basc".

Gerry Adams ha reconegut que sabia que hi havia un procés de debat intern a ETA per aconseguir la independència a través de vies democràtiques.

Més prudent s'han mostrat des de la presidència del Parlament Europeu i han dit que, si es confirmés, seria una "bona notícia perquè aquesta regió d'Europa [en referència al País Basc] necessita veritablement pau i estabilitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut