Nouakchott

Mauritània extradeix el segrestador dels cooperants catalans a Mali

La justícia mauritana ha decidit extradir a Mali el qui consideren el principal responsable del segrest dels tres cooperants catalans, segons ha informat l'agència d'informació de Nouakchott. La justícia de Mauritània considera que Al-Qaeda va pagar a Saharaoui per segrestar, al novembre, Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alicia Gámez i l'ha condemnat a 12 anys de presó. Des de fa 24 hores l'islamista malià es troba, però, ens mans de les autoritats malianes. Segons els mitjans de comunicació locals, el trasllat podria suposar un avenç en les negociacions per alliberar Vilalta i Pasqual, que continuen en mans d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic des del 29 de novembre de l'any passat.

Actualitzat
Aquest divendres, Omar Saharaoui va ser traslladat des de la presó de Nouakchott a un lloc desconegut, més proper a Mali, després que el Tribunal de Mauritània va confirmar la condemna de 12 anys de presó, treballs forçosos i confiscació de béns. La resta de sospitosos van ser absolts per falta de proves.

Ara, el trasllat del responsable del segrest a territori malià es tradueix com un moviment que podria facilitar les negociacions per alliberar Roque Pasqual i Albert Vilalta. La branca d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic, que els té retinguts des de l'any passat, exigeix, a més d'un rescat, l'intercanvi amb milicians empresonats.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut