El portaveu de Wikileaks, sota la identitat falsa de Daniel Schmitt
Les filtracions de Wikileaks continuen.
Món

Wikileaks continuarà publicant documents secrets, tot i el malestar del Pentàgon

El portaveu de Wikileaks, un web independent que filtra documents classificats, assegura que continuaran publicant documents secrets, sense concretar quins. Les declaracions arriben després que el Pentàgon ha exigit al col·lectiu que retorni els 15.000 documents confidencials que encara no han sortit a la llum sobre la guerra de l'Afganistan i que elimini el material militar classificat, que ja es pot consultar a la seva pàgina web. El portaveu, que es fa dir Daniel Schmitt per protegir la seva identitat real, reafirma la intenció de Wikileaks de seguir publicant informes filtrats, perquè consideren que la "transparència i el coneixement" són les úniques vies per contribuir a la seguretat. Wikileaks creu que és la manera perquè l'opinió pública entengui el que passa a les regions en guerra.

Actualitzat
La intenció de Wikileaks de continuar publicant informació secreta és una clara negativa a la demanda del Pentàgon. El Departament de Defensa dels Estats Units exigeix el retorn immediat dels milers de documents secrets que encara amenacen de publicar i l'eliminació del material ja penjat, que inclou més de 70.000 documents confidencials sobre la guerra de l'Afganistan, publicats el 25 de juliol. Geoff Morell, portaveu del Pentàgon, considera que el material classificat pertany al govern nord-americà i que aquest col·lectiu l'ha robat.

En nom del "coneixement i la transparència"

Per contra, el portaveu de WikiLeaks, que es fa dir Daniel Schmitt, considera que la publicació de material secret sobre la guerra contribueix a la comprensió del conflicte i ajuda a la seva "transparència" i, en últim terme, a fer que els polítics actuïn millor. Schmitt ha assegurat, en una entrevista a Alemanya, que no estan en contacte amb el Pentàgon. Sobre el contingut dels pròxims documents que Wikileaks vol publicar, el col·lectiu manté el misteri.

Schmitt ha informat que la plantilla de Wikileaks està formada per quatre persones, que treballen a temps complet, i un miler de voluntaris, que verifiquen i programen el material. La documentació confidencial es publica en una dotzena de països.
Anar al contingut