Barcelona

Les vendes de cotxes a Catalunya cauen un 24% al juliol, segons la patronal de fabricants

El nombre de cotxes matriculats a Catalunya al juliol suma 12.400 vehicles, una xifra que suposa un descens del 24% respecte al mateix mes de l'any passat. Pel que fa al conjunt de l'Estat, la caiguda ha estat similar, també gairebé d'una quarta part, segons dades que aquest dilluns ha fet públiques la patronal de fabricants, l'ANFAC. El sector està preocupat també per la reducció de les comandes, cosa que fa preveure vendes més baixes en els pròxims mesos.

Actualitzat
El sector s'ho ensumava i les xifres ho confirmen. Les vendes de cotxes han caigut a Catalunya aquest juliol un 24% respecte al mateix període de l'any passat després que la xifra de vehicles matriculats va caure a 12.400. Segons l'ANFAC, la caiguda ha estat de fins al 50% per a la venda de cotxes a particulars, tot i que en el conjunt del mercat la xifra se situa al voltant del 24%.

Els venedors de vehicles ja pronosticaven que l'adquisició de vehicles durant el segon semestre de l'any podria baixar per la fi dels ajuts del pla 2000E i per la pujada de l'IVA i precisament atribueixen a aquests dos factors la davallada registrada. Segons han explicat els fabricants, la pujada de l'IVA ha encarit els cotxes uns 450 euros de mitjana.

El descens de les vendes es produeix després de 10 mesos de creixement i preocupa el sector sobretot perquè, a més de les matriculacions, també s'han reduït les comandes i això fa preveure que en els pròxims mesos la compra de vehicles continuarà caient.

El portaveu de la patronal de fabricants de vehicles, David Barrientos, ha afegit que la reunió que han demanat amb el ministre d'Indústria es podria fer aviat, fins i tot abans del setembre, i servirà per demanar al ministre Miguel Sebastian que mantingui els incentius a la compra de vehicles fins que el mercat es mantingui per si sol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut