Alberto Fernández Díaz va anar a votar al Centre Cívic Teixonera.
Alberto Fernández Díaz va anar a votar al Centre Cívic Teixonera.
Barcelona

La fiscalia denuncia el suplantador d'Alberto Fernández Díaz a la consulta de la Diagonal

La fiscalia de Barcelona ha denunciat la persona que presumptament va suplantar la identitat d'Alberto Fernández Díaz a la consulta sobre la reforma de la Diagonal, al maig. La denúncia explica que l'home es va fer passar pel regidor del PP amb ple coneixement que estava duent a terme una acció il·legal. Segons la fiscalia, el denunciat va reconèixer els fets i va argumentar que volia demostrar que el sistema de votació de la Diagonal no tenia totes les garanties. Per fer-ho va utilitzar un dels telèfons mòbils de l'empresa i un ordinador. La fiscalia considera que els fets denunciats poden constituir delicte de falsificació de document oficial. Arran dels fets l'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació particular.

Actualitzat
El consistori de la capital catalana va presentar la denúncia al jutjat l'endemà de l'incident, el 13 de maig. La suplantació es va descobrir quan el president del grup municipal del PP a Barcelona va intentar votar a la consulta i no va poder perquè algú ja ho havia fet en nom seu, a través d'internet. 

El denunciat, que pertany al Col·lectiu 2014 de reflexió nacionalista, manté que volia denunciar les mancances de seguretat d'una consulta en què el 79% dels participants van rebutjar canviar l'avinguda, en contra del que defensava el govern de Jordi Hereu, i en què el mateix alcalde va acabar reconeixent que no havia pogut votar a la primera

Anar al contingut