Vista aèria del recinte del Loveparade (Foto: EFE)
Vista aèria del recinte del Loveparade (Foto: EFE)
Duisburg

Bombers i policia local havien alertat l'alcalde de Duisburg contra el pla de seguretat del Loveparade

Els bombers de Duisburg i la policia local van advertir per escrit l'octubre del 2009 a l'alcalde de la ciutat, Adolf Sauerland, que l'antiga estació de mercaderies no era el recinte apropiat per celebrar el Loveparade. Avisaven que el pla de seguretat elaborat presentava nombroses deficiències. A més, el cos policial va mostrar el seu descontentament davant la perspectiva d'haver de controlar el major festival de música electrònica del món.

Actualitzat
La carta que els bombers van enviar a la màxima autoritat de la ciutat assenyalava que l'espai previst, 230.000 metres quadrats, amb un aforament de 300.000 persones, no era suficient per albergar els centenars de milers, fins i tot més d'un milió, de persones que acostumen a acudir a aquest tipus d'esdeveniments.

Aquestes revelacions les publica el diari "Kölner Stadt-Anzeiger", que també avança declaracions d'un alt càrrec de la policia en què recull que diversos agents havien considerat "increïble" que només hi hagués un accés d'entrada i de sortida.

Anar al contingut