Hong Kong

L'FMI rebaixa tres dècimes la previsió de creixement de l'economia espanyola pel 2011

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat tres dècimes la previsió de creixement de l'economia espanyola per l'any que ve, segons dades que s'han fet públiques aquesta matinada. Si a l'abril calculava que el producte interior brut (PIB) creixeria un 0,9%, ara diu que només ho farà un 0,6%. La xifra actual de l'FMI és menys de la meitat de la previsió que ha fet el govern espanyol, que calcula pel 2011 un creixement de l'1,3%.

Actualitzat
L'FMI ha rebaixat les expectatives de creixement de l'economia espanyola pel 2011, però, en canvi, manté les mateixes previsions per aquest any, quan calcula que l'economia caurà quatre dècimes.

El cas espanyol, però, no és únic en què l'FMI revisa a la baixa els seus càlculs de l'abril. L'FMI també ha rebaixat les previsions de creixement de tots els grans països europeus.

A escala mundial, però, creu que l'economia millorarà per l'impuls dels països emergents, sobretot dels asiàtics, com la Xina. Segons l'FMI, el planeta creixerà un 4,6% aquest any, quatre dècimes més del que es preveia anteriorment. Les dades les ha fet públiques aquesta matinada a Hong Kong.
Anar al contingut