Activistes pro palestins a bord del "Mavi Marmara" abans de l'assalt israelià (Foto: Reuters)
Activistes pro palestins a bord del "Mavi Marmara" abans de l'assalt israelià (Foto: Reuters)
Pròxim Orient

Israel no demanarà disculpes per la mort de nou activistes turcs de la "Flotilla de la Llibertat"

L'estat d'Israel no es penedeix del seu paper en l'assalt a la "Flotilla de la Llibertat", en què van morir nou persones. El primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, ha descartat demanar disculpes per la mort dels activistes turcs que es dirigien a la Franja de Gaza amb l'objectiu de portar-hi ajuda humanitària. Netanyahu diu que Israel no es pot justificar pel fet que els seus soldats s'haguessin de defensar per escapar-se d'un linxament que gairebé els mata. En una entrevista a la televisió pública israeliana ha afegit que, en tot cas, lamenten la pèrdua de vides humanes.

Actualitzat
Netanyahu evita, però, pronunciar-se sobre les pressions de Turquia perquè el govern israelià compensi econòmicament les víctimes de l'atac a la flotilla. El primer ministre israelià ha assenyalat que encara no hi ha acord amb Istanbul sobre aquest tema i ha remarcat que hi ha voluntat d'intentar evitar el deteriorament de les relacions entre tots dos països. De fet, en les últimes setmanes s'han reprès els contactes entre els executius de Recep Tayyip Erdogan i Benjamin Netanyahu. El més important es va produir dimecres a Brussel·les, quan es van trobar el ministre de Comerç i Indústria israelià i el cap de la diplomàcia turca.

Després dels incidents de la "Flotilla de la Llibertat", Turquia va retirar el seu ambaixador a Tel Aviv i va cancel·lar exercicis militars amb Israel. La resposta de la comunitat internacional va ser contundent i d'indignació. I el govern israelià hi va respondre amb la suavització de l'embargament a la Franja de Gaza.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut