Madrid

Rubalcaba discrepa de les crítiques de Montilla a la sentència de l'Estatut

La declaració institucional que José Montilla va llegir després de la sentència de l'Estatut -amb crides a la mobilització ciutadana i indignació envers el pronunciament del TC- no ha agradat a tothom, tampoc entre les files del PSOE. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès en declaracions a TVE que no comparteix les paraules de Montilla, però ha afegit que les diferències "formen part d'una democràcia lliure". Rubalcaba també ha afirmat que la decisió del TC demostra que Espanya no es trenca, en contra del que vaticinava el PP.

Actualitzat
Rubalcaba ha argumentat que "hom pot acatar la sentència i dir que no li agrada i manifestar-se i lluitar, això forma part de l'exercici d'una democràcia lliure". I ha admès que el president de la Generalitat i ell i els altres membres del govern espanyol estan "en posicions diferents, perquè nosaltres pensem que el tribunal està plenament legitimat per dictar sentència".

El ministre de l'Interior s'ha declarat satisfet amb la sentència del TC i ha retret al PP que creés alarmisme aprofitant-se de l'Estatut: "Recordo les coses que va dir el PP. Primer, que Espanya es trencava. Segon, que havíem canviat la Constitució per la porta falsa, i tercer que els drets dels catalans després de l'Estatut eren superiors als de la resta d'espanyols. Les tres coses són falses i el TC ha donat la raó als que vam votar a favor de l'Estatut."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut