Els polítics i juristes s'han reunit al Palau de la Generalitat.
Montilla ha convocat polítics i juristes per parlar de la resposta al TC.
Barcelona

El govern, CiU i juristes preparen la resposta a la sentència de l'Estatut

El govern, CiU i un grup de juristes del Parlament i la Generalitat s'han reunit aquest dimarts al migdia al Palau de la Generalitat per començar a preparar la resposta legal a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Al dinar de treball, que s'ha allargat un parell d'hores, també hi han assistit el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics i la secretària del govern. El president, José Montilla, ha convocat la trobada per parlar del grup d'experts que ha d'elaborar un dictamen que serveixi de base per a la declaració institucional que el Parlament aprovarà per mostrar el rebuig a la sentència.

Actualitzat
Ha transcendit poca cosa de la reunió, que pretén posar les bases perquè hi hagi unitat entre el tripartit i CiU en la resposta al Tribunal Constitucional. De moment tothom propugna una resposta unitària, però falta saber el contingut detallat de la sentència -que es farà pública a finals de la setmana que ve- i això podria obrir escletxes en aquesta unitat. 

Ha encapçalat la trobada el president de la Generalitat, que ha compartit el dinar amb el portaveu parlamentari del PSC, Miquel Iceta; el diputat de CiU, Francesc Homs; el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí; i el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch. 

També hi han anat la secretària del govern, Laia Bonet; el director de l'Institut d'Estudis Autonòmics de la Generalitat, Carles Viver Pi-Sunyer; i el director dels serveis jurídics de la Generalitat, Jaume Galofré. Entre els juristes que hi han participat hi ha Antoni Bayona. 

La redacció d'un dictamen que serveixi de base per la declaració que es portarà al Parlament és una de les mesures que van negociar Montilla i el president de CiU, Artur Mas, abans que es fes pública la sentència, i que el mateix president va confirmar en la declaració institucional que va llegir un cop ja es va comunicar la sentència. 


NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut