Barcelona

La coca de brioix amb fruites i la de pasta de full amb llardons, les més venudes

Les famílies catalanes s'han gastat aquesta revetlla de Sant Joan entre 16 i 30 euros comprant les coques tradicionals, segons els càlculs fets des de la Federació Catalana de Pastisseria. El president de la federació, Joan Turull, assegura que aquesta quantitat és similar a la despesa que els catalans van fer l'any passat i destaca que, per aquesta revetlla i a causa de la crisi, els pastissers han decidit mantenir els preus. L'estrella és la tradicional coca de brioix amb fruites i la de pasta de full amb llardons.

Actualitzat
Al costat dels petards, l'altre component indispensable per a la revetlla de Sant Joan són les coques. La Federació Catalana de Pastisseria calcula que a tot Catalunya se n'han venut 1.700.000 unitats. Aquesta xifra s'acosta a la del 2009.

La novetat d'enguany ha estat la mida dels dolços. I és que la crisi obliga a estrènyer el cinturó. Molts catalans s'han decantat per coques més petites i amb un preu més baix.

La coca preferida per molts continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de pasta de full amb llardons i la de pinyons farcida de crema. La coca farcida de xocolata, que va sortir al mercat fa uns 5 anys, està començant a arrelar.



Anar al contingut