Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

L'Ajuntament admet que es "va confiar" en no comprovar la titularitat de les finques de l'hotel

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha admès que l'Ajuntament de Barcelona va tenir "un excés de confiança" en no comprovar el 2007 que qui tenia realment la titularitat de les finques on s'havia de construir l'hotel del Palau no era la Fundació de l'entitat sinó l'empresa hotelera Olivia Hotels. En declaracions als periodistes, García-Bragado ha reconegut que, quan el 2007 van rebre els informes dels representants de la Fundació, van considerar "innecessari" acudir al registre municipal a verificar les dades.

Actualitzat
Ha explicat que no va ser fins al 2009 que l'Ajuntament va comprovar que allò que deia la Fundació del Palau i els seus representants no era cert. "Vam ser sorpresos en la nostra confiança", ha afirmat García-Bragado, que ha admès haver estat enganyat per l'exdirector del Palau Fèlix Millet.

García-Bragado ha reiterat que a l'Ajuntament "no li consta" haver rebut unes cartes escrites per la mà dreta de Millet, Jordi Montull, i publicades avui per alguns mitjans, en què s'informava l'exprimer tinent d'alcalde Carles Martí i el gerent d'urbanisme, Ramon Massaguer, que havien cedit els drets del terreny a Olivia Hotels. "Hem revisat els registres d'entrada de documents i els arxius i no les hem trobat", ha dit, i ha deixat entreveure que si realment aquestes missives són als jutjats, tal com informaven avui alguns mitjans, podrien no haver sortit mai del Palau de la Música.

Ha avançat també que el govern municipal donarà suport al ple de demà que s'investigui a l'Ajuntament tot el procés de l'hotel del Palau, tot i que els grups municipals encara no han decidit el format d'aquesta investigació. "El govern municipal és totalment favorable a la iniciativa de trobar un mecanisme per aclarir i explicar tota l'actuació municipal al voltant del Palau de la Música".
Anar al contingut