Alabama

Obama espera tancar abans de dimecres un acord amb BP per les indemnitzacions

El president nord-americà, Barack Obama, creu que les pròximes hores podrà tancar un acord amb BP de cara a les indemnitzacions per la marea negra causada per la fuita al golf de Mèxic. En la quarta visita a l'àrea afectada, Obama ha afirmat que ha exigit a la petrolera britànica "que actuï amb més celeritat i de manera més enèrgica" per contenir el vessament de cru. En aquest sentit, ha afirmat que el nou pla de contenció preveu la recollida de fins a 50.000 barrils al dia (la fuita en deixa anar fins a 40.000, segons els últims càlculs), a finals de juny. Obama té previst adreçar-se aquest dimecres a la nació en horari de màxima audiència per parlar de la marea negra.

Actualitzat
Durant la visita, Obama s'ha mostrat comprensiu amb el temor dels habitants de la zona que no podran continuar guanyant-se la vida amb el marisc, però s'ha compromès a "fer el que estigui al nostre abast per protegir la forma de vida del Golf". A més, ha afirmat que ha menjat marisc aquest dilluns i que "era deliciós". 

El portaveu de la presidència nord-americana ha explicat que el fons de compensació serà gestionat per una entitat independent i que s'elevarà a "milers de milions de dòlars", sense precisar per on pot oscil·lar la xifra concreta.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut