Istanbul

L'Iran amenaça d'aixecar-se de la taula de negociacions si l'ONU aprova més sancions

El president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, ha amenaçat de retirar-se de qualsevol negociació sobre el seu programa nuclear si la comunitat internacional, en el marc de les Nacions Unides, adopta més sancions contra el règim islàmic. Ahmadinejad ho ha dit des d'Istanbul, on participa en una cimera sobre seguretat regional asiàtica, just el dia que el Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix per discutir l'adopció d'un nou paquet de sancions.

Actualitzat
El primer ministre rus, Vladímir Putin, present a la cimera, ha dit que gairebé s'ha consensuat un projecte de resolució sobre aquesta quarta tanda de sancions. Sembla que se centraran a bloquejar els comptes bancaris de qualsevol persona o empresa que tingui vincles amb el programa nuclear iranià. Rússia hauria aconseguit rebaixar les peticions que els Estats Units volien aplicar contra tot el sector energètic iranià.

"Sóc de l'opinió que aquesta resolució no ha de ser excessiva. No hauria de posar els líders iranians ni el poble en una situació difícil, ni crear impediments per desenvolupar l'energia nuclear de manera pacífica a l'Iran", ha afegit Putin.

Mahmud Ahmadinejad, però, ha advertit a Rússia que el seu govern "ha d'anar en compte de no aliar-se amb els enemics del poble iranià" i ha llançat una crida a la comunitat internacional –i en especial a Washington– perquè acceptin l'acord nuclear que va firmar amb Turquia i el Brasil. És, ha dit, "una ocasió única" i irrepetible per resoldre el conflicte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut