Un esborrany de l'executiu de Zapatero preveu rebaixar a 33 i 20 dies les indemnitzacions per acomiadament

Un esborrany de la reforma laboral que estudia el govern de José Luis Rodríguez Zapatero planteja rebaixar fins a 33 dies la indemnització per acomiadament, en comptes dels 45 actuals. I deixar-la en només 20 dies quan l'empresari al·legui la mala situació econòmica de la companyia. El document, que s'ha filtrat a RNE, també limita a dos anys la durada del contracte d'obra. A banda, preveu que s'adopti el model alemany de reducció de jornada per ajustar-se a la demanda de feina, i el model austríac, en què el treballador disposa d'un sistema d'indemnització per acomiadament que funciona com un fons d'estalvi i que pot mantenir encara que canviï de feina.

Actualitzat
El govern espanyol està marcant la seva estratègia negociadora perquè els agents socials s'afanyin a tancar un pacte per a la reforma laboral. El principal punt que ha encallat durant setmanes la negociació és el cost de l'acomiadament.

En l'esborrany que s'ha filtrat, l'executiu socialista proposa incorporar la mala situació econòmica com un motiu d'acomiadament procedent, de manera que el treballador cobraria 20 dies per any treballat, una solució que redueix a més de la meitat l'acomiadament actual, de 45 dies.

Aquesta és una de les mesures que des de fa molt de temps reclamen els empresaris i que topa frontalment amb els drets que defensen els sindicats. L'última reunió entre les parts per mirar de pactar la reforma, dimecres, va acabar sense acord, i Zapatero manté que el 16 de juny la reforma s'aprovarà, tant si hi ha acord com si no.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut