Jerusalem

Israel vincula els activistes a Al-Qaeda, Hamas i la Jihad Islàmica

Israel vincula a Al-Qaeda, a Hamas i a la Jihad Islàmica els activistes de la flota humanitària que l'exèrcit hebreu ha assaltat aquesta matinada en aigües internacionals. L'últim balanç de víctimes és de 19 morts i 36 ferits, segons una televisió israeliana. Més de 600 civils de diversos països europeus es dirigien a Gaza per denunciar-ne el bloqueig. Israel justifica la contundència de l'atac per la forta resistència trobada.

Actualitzat
El viceministre d'Afers Estrangers d'Israel, Danny Ayalon, ha assegurat que els activistes que participaven en la flotilla de la llibertat per portar ajuda humanitària a Gaza tenien vincles amb Al-Qaeda, amb Hamas i amb la Jihad Islàmica.

Segons ha valorat Ayalon en una roda de premsa des de Jerusalem, els vaixells eren una "armada de l'odi i de la violènica" i suposaven una "provocació premeditada i vergonyosa". El govern israelià ha mantingut el discurs de l'exèrcit, han lamentat les víctimes mortals, però n'han responsabilitzat els mateixos activistes. "La responsabilitat de les víctimes és d'ells, d'aquells que van atacar els soldats israelians", afirma Ayalon, del partit ultradretà d'Avigdor Lieberman.

L'atac de l'exèrcit israelià a la flotilla de la llibertat ha provocat més de 10 morts, segons el govern israelià, una xifra que la televisió del país augmenta a 19. En aquests vaixells que transportaven ajuda humanitària a Gaza viatjaven dos integrants d'una ONG catalana i un periodista valencià que el govern espanyol ha confirmat que estan bé i a l'espera de ser repatriats.

L'assalt als vaixells amb ajuda humanitària han provocat una reacció de repulsa a escala internacional. Molts països han cridat els ambaixadors israelians per demanar explicacions, mentre que la Unió Europea ha convocat una reunió urgent d'ambaixadors i l'ONU ha expressat la seva commoció pels fets.
Anar al contingut