Barcelona

L'exitosa sèrie "Perdidos" arriba al final envoltada de gran expectació després de sis temporades d'èxit

Un accident d'avió, una illa misteriosa, un ós polar al mig d'un clima tropical, uns números que es repeteixen... són només algunes de les claus de l'èxit de "Lost", una sèrie que ha marcat per molts un abans i un després en el món de la ficció televisiva. Aclamada per la crítica i aplaudida pel gran públic, "Perdidos" s'ha convertit en una sèrie de culte que compta amb milions de seguidors arreu del món. El seu secret? Una combinació de factors entre els quals destaca un original guió, un gran repartiment, uns fantàstics efectes especials i sobretot, la capacitat de mantenir el misteri al llarg de les sis temporades que dura la sèrie. Un misteri que està a punt de ser desvetllat. Aquest diumenge la cadena nord-americana ABC emetrà l'últim capítol de la saga, un capítol que es podrà seguir simultàniament a Espanya, Portugal, el Regne Unit i Itàlia, i que els incondicionals de "Perdidos", els denominats "losties" esperen amb candaletes.

Actualitzat
"Previously on Lost"... Aquestes tres paraules han estat les responsables de posar la pell de gallina a milions de persones d'arreu del món durant els últims sis anys. Unes paraules que han servit per donar el tret de sortida a cada nou capítol de "Perdidos", la sèrie que per molts ha suposat un trencament en el panorama televisiu mundial. Ara, i després de sis temporades arrasant en les audiències i amb un exèrcit de seguidors que ha superat qualsevol expectativa, la sèrie posa el punt final i s'acomiada envoltada d'una gran expectació.

Una història marcada per l'èxit

El 22 de setembre de 2004 s'estrenava la primera temporada de "Perdidos" als Estats Units i amb aquesta estrena començava a gestar-se el mite. Amb pinzellades de suspens, drama i ciència-ficció, "Perdidos" explica les aventures d'un grup de supervivents d'un accident d'avió en una misteriosa illa de l'oceà Pacífic, un argument que ha demostrat ser la fórmula de l'èxit i la revelació televisiva de la dècada.

Des dels seus inicis, les xifres d'audiència l'han avalat. L'emissió de la primera temporada va aconseguir 16 milions d'espectadors de mitjana als Estats Units, unes xifres desorbitades que van catapultar ràpidament la sèrie a l'èxit. En poc temps van arribar els premis, entre ells, el Globus d'Or i diversos Premis Emmy, i "Perdidos" es va convertir en un autèntic fenomen mundial.

Els misteris sense resoldre

Un dels encerts de la sèrie ha estat crear una aureola de misteri continu al voltant de la història. Des del principi de la seva estrena ha comptat amb diferents elements que s'han anat repetint al llarg dels capítols i que han compatit protagonisme amb els personatges principals. El fum negre, l'ós polar, els misteriosos números 4-8-15-16-23-42, la iniciativa Dharma, "el altres", són només alguns dels elements principals que han ajudat a estructurar la trama. Misteris, molts d'ells, que encara no s'han desvetllat.

Les expectatives per l'adéu definitiu de les aventures de Jack, Kate, Sawyer, Sayid, Hurley, Locke, Ben, Desmond i companyia, són realment altes. Amb una barreja de sentiments, que van des de l'emoció fins a la tristesa, els seguidors de la sèrie han omplert internet amb especulacions sobre el possible final de "Perdidos". L'últim capítol, que durarà només dues hores i mitja, té el difícil repte de revelar moltes de les incògnites que encara estan a l'aire i d'aconseguir que els "losties" de tot ell món aplaudeixin l'adéu definitiu de la seva sèrie de referència.

Entre les possibilitats que més estan sonant hi ha la que apunta que tot plegat sigui només un viatge al passat per evitar catàstrofes del futur o un joc on els personatges de l'illa són només les peces d'un tauler dirigit per Jacob i el seu adversari. Un continent perdut que pot canviar d'ubicació segons es vulgui, un "reality" al més pur estil "Show de Truman" o una illa-purgatori on els "elegits" han de redimir els seus pecats del passat per aconseguir una segona oportunitat, també es troben a la llista de possibles finals. De moment però, moltes hipòtesis i poques certeses sobre quin serà el final ideat per J. J. Abrams i el seu equip.

"Boom" a la xarxa

A banda de servir d'inspiració per a multitud de jocs, còmics o cançons, la magnitud del fenomen "Perdidos" ha quedat demostrada sobretot a internet. Existeixen milers de blogs i webs dedicats únicament i exclusivament a l'"univers Lost", i s'han creat desenes de grups en honor seu a Facebook. "Yo también vivo con el miedo a que no me guste el último capítulo de Lost", "Jo també he pensat alguna vegada a jugar a la Primitiva amb 4-8-15-16-23-42", "Locke tenga que ser, será. Y no hay que Dharmas vueltas", "El final de 'Perdidos' no existeix, són els pares" o "Jo vaig saber que lilla de 'Perdidos' era especial quan vaig veure que en Hurley no s'aprimava", són només alguns dels exemples que es poden trobar a la coneguda xarxa social.

Un espectacle sense precedents

Però la història s'acaba. Aquest diumenge es posarà el punt final a sis temporades de misteri. A partir de les nou del vespre, hora nord-americana, la cadena ABC emetrà l'últim capítol de la sèrie. Una estrena que es farà simultàniament a diferents punts del món. A Espanya, Itàlia, Portugal, el Regne Unit, Israel i Turquia, es podrà seguir en directe, mentre que en una cinquantena de països més es podrà veure entre 24 i 48 hores més tard. En total, 59 països emetran el darrer capítol de la sèrie. A més, i per si algú no n'ha tingut prou, un cop s'acabi el capítol, l'ABC ha preparat un "especial Lost" en el programa de Jimmy Kimmel, on es projectaran tres finals alternatius que van quedar descartats.

A Espanya, el capítol es pot veure a partir de les 6 del matí de dilluns, en versió original, a la Fox, i a partir de les 6.30, en versió original amb subtítols en castellà, a través de Cuatro. A més, les dues cadenes de televisió han preparat un dispositiu especial per celebrar l'emissió de l'últim capítol a les principals ciutats espanyoles.

Catalunya també es prepara per al final

A Barcelona, els seguidors més incondicionals tenen diverses opcions per gaudir del final de la sèrie. Des de les deu del vespre, la Sala Shôko, acull "La nit perduda", en què es farà un concurs de disseny de samarretes organitzat per l'equip de Lost Day i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. A partir de la una de la matinada, el bar Bharma, ambientat en "l'univers Lost" i tot un referent per als "lostadictes", celebra un comiat especial ple de sorpreses. Una festa que s'allargarà més enllà d'aquest dilluns i que convertirà Barcelona en la seu oficial dels seguidors de "Perdidos". Del 23 al 29 de maig els "losties" podran participar en tallers, col·loquis, projeccions i festes relacionades amb l'illa i els seus personatges.

Tot plegat, una clara evidència de l'èxit sense precedents d'aquesta sèrie que deixarà orfes a milions de seguidors d'arreu del món. Davant d'això i tal com els mateixos productors executius de la sèrie, Carlton Cuse i Damon Lindelof, van dir quan van deixar enllestit l'últim capítol, només es pot dir: "Hem acabat. Amén".



 
Els protagonistes de "Perdidos" s'acomiaden de la sèrie.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut