Barcelona

La consulta sobre la nova Diagonal es trasllada a la xarxa amb majoria de C i propostes diferents

Els ciutadans de Barcelona poden decidir quin serà el futur de l'avinguda Diagonal. El debat fa setmanes que dura i, a les portes de la consulta popular, s'ha traslladat a la xarxa. L'Ajuntament de Barcelona proposa tres opcions en el referèndum: un bulevard, una rambla o cap d'aquestes dues. La C és la preferida de les xarxes socials, especialment al Facebook. N'hi ha alguns, però, que opten per una opció D, que es tradueix en diferents propostes. L'opció D inclou propostes serioses com una nova Diagonal que inclogui un túnel per a Rodalies i d'altres que no ho són tant, com convertir la Diagonal en el camí cap a la Ciutat Maragda del país d'Oz.

Actualitzat
Si el futur de la Diagonal s'hagués de decidir a Facebook, els dos projectes de reforma de l'Ajuntament de Barcelona serien ja a les escombraries. A les portes de la consulta popular que ha de decidir la Diagonal dels pròxims anys, l'opció C triomfa a internet.

A Facebook, la xarxa social més popular a casa nostra, hi ha una desena de grups que aposten per no tocar la Diagonal. N'hi ha de tots colors, en català, en castellà, amb diferents títols i amb més o menys membres, però tots tenen clar que la via no ha de ser ni una rambla ni un bulevard. El més nombrós té uns 3.500 adherits i reclama una "Diagonal amb seny". N'hi ha cinc que ja demanen el vot per l'opció C. Entre tots sumen uns 1.500 membres. El més representatius són "Yo votaré la opción C" i "Per l'opció C a la consulta de la Diagonal". N'hi ha un altre que es decanta per no canviar la Diagonal i argumenta que costarà molts diners.

No podia faltar l'habitual grup de "Señoras que votan la opción C en el referendum de la Diagonal". Un fenomen que s'ha fet famós a Facebook, on es pot trobar "senyores" que fan de tot, fins i tot "senyores que han deixat de creure en Déu per creure en Messi".

A internet també hi ha qui va més enllà de les opcions proposades. N'hi ha que directament demanen una opció D. En aquesta sac s'hi poden trobar alternatives raonades que demanen un túnel de Rodalies per sota la Diagonal i d'altres que aposten per una reforma amb un model de mobilitat més eficaç, sostenible i socialment inclusiu. També hi ha, però, la vena humorística i inclassificable: convertir la Daigonal en el principal carrer del país d'Oz, aquell que tenia rajoles grogues. Fins i tot van més enllà i proposen rebatejar el Fòrum com la "Ciutat Maragda".

Però no tothom d'aquesta xarxa social és de Barcelona, ni tots els barcelonins participen a Facebook. De fet, no hi ha cap pàgina que es faci ressò directe de les dues opcions de reforma que proposa l'Ajuntament. Sí que hi ha, però, un espai per al debat sota el títol "Reforma de la Diagonal", que promou l'intercanvi d'opinions. Aquí sí que s'hi poden trobar persones que aposten per una reforma en la línia del consistori. Tot i això, ni el bulevard –opció A– ni la rambla –opció B– semblen tenir gaires adeptes. Aquesta presència a la xara, però, no té res de científic i per saber l'abast real de l'opinió dels ciutadans caldrà esperar al resultat de la consulta, que se celebra del 10 al 16 de maig.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut