Brown deixa via lliure a Cameron perquè pacti govern amb Clegg. (Foto: Reuters)
Brown deixa via lliure a Cameron perquè pacti govern amb Clegg. (Foto: Reuters)
Londres

Brown cedeix la iniciativa a Cameron perquè provi de formar govern amb Clegg

Les primeres reaccions dels candidats britànics no s'han fet esperar. Per la seva banda, el candidat liberaldemòcrata, Nick Clegg, ha trencat la seva neutralitat i s'ha decantat per un govern liderat pels conservadors. Clegg ha defensat que els "tories" han aconseguit més vots i que, per tant, Cameron hauria de ser l'encarregat d'encapçalar el nou govern. De moment, però, i a l'espera de saber què farà el líder conservador, continua la incògnita sobre qui formarà el nou govern. És la primera vegada en 36 anys que ni conservadors ni laboristes aconsegueixen la majoria absoluta.

Actualitzat
Ni Clegg, ni Brown. Tot està en mans del líder conservador, David Cameron. Els "tories" han aconseguit la victòria al Regne Unit, però no la majoria absoluta que els col·locaria al capdavant del govern del país.

La clau del Parlament sembla que la tindrà el candidat liberaldemòcrata, Nick Clegg, que ja ha trencat la seva neutralitat i s'ha decantat per un govern encapçalat per Cameron. Clegg defensa la victòria dels "tories" a les urnes i per això aposta per escoltar primer la proposta conservadora.

Per la seva banda, l'actual primer ministre britànic, Gordon Brown, s'ha mostrat prudent i ha cedit la iniciativa a Cameron perquè provi d'aconseguir un pacte de govern amb els liberals. De tota manera, Brown s'ha mostrat favorable a negociar amb Clegg si les negociacions entre Cameron i el líder liberaldemòcrata no fructifiquen.
Anar al contingut