Madrid

Standard & Poor's rebaixa la nota d'Espanya a AA per la feblesa econòmica

L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's ha rebaixat la nota del deute espanyol a llarg termini fins a AA des de AA+ amb perspectiva "negativa, fet que deixa oberta la possibilitat de noves retallades de ràting" a mitjà termini. La decisió es produeix just l'endemà que S&P va rebaixar la nota del deute grec a la categoria de "bons porqueria" i la de Portugal a A- des de A+, amb una perspectiva "negativa" per als dos països. Segons apunten els experts, la rebaixa reflecteix la previsió negativa que tenen de l'economia espanyola a mitjà termini. La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha enviat un missatge de confiança a la ciutadania i de tranquil·litat als mercats.

Actualitzat
Per l'analista de la firma Marko Mrsnik, ara és probable que Espanya afronti un període més lent de recuperació en l'activitat econòmica. Tant és així que S&P ha rebaixat les seves previsions de creixement mitjà anual per al període 2010-2016 fins al 0,7% des de l'1% anterior.

De la Vega demana confiança i tranquil·litat a ciutadans i mercats

La rebaixa de la qualificació d'Espanya per S&P ha obligat la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, a enviar un missatge de confiança a la ciutadania i de tranquil·litat als mercats. Quan l'hi han preguntat als passadissos del Congrés sobre la rebaixa de la qualificació del deute espanyol des de la categoria AA+ a AA amb perspectiva negativa, De la Vega ha garantit que "estem adoptant totes les mesures per complir els nostres compromisos".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut