Washington

L'exdictador panameny Manuel Noriega arriba extradit a França per ser jutjat per blanqueig de diners

L'exdictador panameny Manuel Antonio Noriega ha arribat extradit a París procedent dels EUA, on ha passat els últims 17 anys empresonat per narcotràfic. França n'havia demanat la deportació per jutjar-lo per blanqueig de diners. Els Estats Units van capturar Noriega durant la invasió de Panamà el 1989.

Actualitzat
L'exdictador de Panamà Manuel Noriega, de 76 anys, ha arribat a l'aeroport Charles de Gaulle de París procedent de Florida. Després de ser empresonat durant 17 anys als Estats Units per narcotràfic, Noriega s'enfronta ara a França a un procés per blanqueig de diners.

De fet, la justícia francesa ja el va condemnar a 10 anys de presó el 1999 per altres delictes. El cas actual fa referència a l'origen dels comptes bancaris a París i Marsella i tres pisos luxosos a la capital francesa. El seu advocat, Yves Leberquier, ha avisat que els delictes han prescrit i que l'exgeneral té immunitat d'excap d'estat.

Panamà, país que també el reclama per jutjar-lo, ha respectat la decisió de Washington. El país centreamericà també l'ha condemnat per crims durant la seva dictadura, que es va acabar abruptament el 1989, quan George Bush pare va envair Panamà per posar fi al règim del seu antic aliat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut