Cap Canaveral

Obama: "Aterrarem a Mart i espero ser aquí per veure-ho"

Barack Obama ha apostat per centrar els esforços de la NASA en l'exploració de Mart i ha intentat tranquil·litzar els treballadors de l'agència espacial en una visita a cap Canaveral. "Aterrarem a Mart i espero ser aquí per veure-ho", ha afirmat el president nord-americà, criticat -entre d'altres per Neil Armstrong, el primer home que va trepitjar la Lluna- pel desmantellament de part del programa de l'agència. Desestimat l'anunciat retorn a la Lluna el 2020, Obama confia que a mitjans dels anys 30 els astronautes viatjaran en missions tripulades a asteroides i al voltant de Mart i ha fixat pel 2025 el desenvolupament d'una nau capaç d'explorar l'espai més profund.

Actualitzat
El president dels Estats Units ha garantit una inversió de 6.000 milions de dòlars per a projectes d'investigació de l'agència de l'espai i ha explicat que ha desmantellat el Pla Constellation, que va impulsar l'administració de George Bush, perquè assegura que és car i no té cap valor científic. "Mirin bé els detalls, la conclusió és que ningú no està més compromès amb l'home a l'espai que jo. Però ho hem de fer d'una manera intel·ligent. No podem seguir fent les mateixes coses velles que hem fet", ha afirmat.

La proposta d'Obama, però, ja ha rebut fortes crítiques d'alguns sectors que asseguren que els Estats Units estan perdent el lideratge de la cursa de l'espai.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut