Barcelona

Els al·lergòlegs preveuen una primavera crítica si deixa de ploure

La Societat Catalana d'Al·lèrgies i Immunologia Clínica (SCAIC) preveu una primavera crítica si deixa de ploure per la gran quantitat de pol·len acumulat a l'atmosfera, segons ha alertat la coordinadora del SCAIC, Jordina Belmonte, acompanyada pel metge César Alias. Belmonte ha apuntat que aquest any la primavera és tardana i, en conseqüència, pot ser més perjudicial que en altres anys, ja que ha plogut molt i "les plantes estan en molt bona forma". Ha afirmat que l'aire és ple de pol·len i, si no canvia el temps i cauen bones precipitacions, hi haurà una pol·linització "molt forta", que pot afectar negativament els al·lèrgics.

Actualitzat
Belmonte ha assegurat, tot i això, que els al·lèrgics no han de viure amb "por" a la primavera, ja que el temps pot canviar, però sí que ha subratllat que, si cauen "bones quantitats" de pol·len, apareixeran nous al·lèrgics que sí que tindran "problemes" després de ser més immunes.

Belmonte ha apuntat que les principals espècies causants de l'al·lèrgia a Catalunya són el xiprer, el plàtan i l'olivera, així com les gramínies i les parietàries, si bé ha comentat que el més perjudicial és el plàtan, ja que desprèn grans quantitats de pol·len i es troba per tots els carrers de Barcelona.

Alias ha aconsellat als al·lèrgics que evitin els arbres, conduir amb les finestretes obertes i obrir les finestres a primera hora del matí, que és quan s'acumula més pol·len a l'aire, però que, abans que res, es cuidin i es mediquin, ja que les al·lèrgies van creixent any rere any i moltes persones refusen anar al metge. "Al 2020 hi podrà haver més del 40% de la població al·lèrgica".

Belmonte també ha comentat que a aquells al·lèrgics interessats en el pronòstic continuat de la pol·linització poden dirigir-se al web Punt d'Informació Aerobiològica de la societat.
Anar al contingut