Jerusalem

Netanyahu diu que Israel seguirà construint al Jerusalem ocupat, com ho ha fet durant 42 anys

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha afirmat que Israel seguirà construint a Jerusalem de la mateixa manera que ho ha fet durant els últims 42 anys, després de l'anunci la setmana passada de la construcció de 1.600 habitatges a Jerusalem Est. Anunci que va coincidir amb la visita al país del vicepresident nord-americà, Joe Biden. Netanyahu no ha tractat la crisi diplomàtica amb els Estats Units després d'aquest anunci però, quan se li ha preguntat què passaria el mes de setembre vinent -mes en què acaba la moratòria de 10 mesos de construir a les colònies de Cisjordània-, Netanyahu ha respost que la construcció prosseguirà sense disminuir.

Actualitzat
"La decisió del Consell de Ministres d'acabar la moratòria de la construcció en deu mesos segueix en vigor", ha indicat Netanyahu al diari israelià "Haaretz". Per la seva banda, el ministre de Defensa, Ehud Barak, ha demanat al govern que treballi per acabar amb la crisi diplomàtica per la construcció israeliana a Jerusalem Est i per aconseguir el retorn a les converses de pau amb els palestins. El govern, ha dit Barak, ha de fer un esforç perquè "aquesta crisi sigui oblidada i perquè les converses indirectes i, després les directes, tornin al camí adequat".

Barak ha indicat també que s'ha reunit amb autoritats nord-americanes per parlar sobre les mesures necessàries per avançar. "Les converses de pau són una prioritat per a Israel i per a tota la regió", ha assegurat durant una reunió amb el Partit Laborista israelià. "El procés polític interessa a l'Estat i és una cosa en què creu el Partit Laborista. És una de les coses que ens mantenen al govern".
Anar al contingut