Madrid

Comença l'última fase de l'apagada analògica de televisió, que acabarà el 2 d'abril

Avui comença l'última fase de l'apagada analògica de televisió a Catalunya. Un total de 179 municipis afronten aquesta darrera etapa d'adaptació a la televisió digital terrestre (TDT), un procés que durarà fins el 2 d'abril i que afectarà 4,3 milions de ciutadans. A partir d'avui mateix s'apagaran les antenes del Pirineu de Lleida, del Vallès i les que encara quedaven a la Catalunya central. El repetidor més important, el de Collserola, deixarà d'emetre el 31 de març.

Actualitzat
La tercera i última fase de l'apagada analògica a Catalunya durarà fins al 2 d'abril, com a la resta de l'Estat, tot i que l'apagada del centre emissor de Collserola està prevista pel 31 de març. En concret, 99 municipis de Barcelona, 69 de Lleida i 11 de Girona veuran com avui s'apaga el senyal de televisió analògica.

Barcelona


D'aquí a 20 dies la televisió analògica ja formarà part del passat. El 31 de març deixarà de funcionar el repetidor de Collserola, el més important del país, i el 2 d'abril ja només es podrà veure la televisió a través de la TDT. Els afectats llavors seran els 4,2 milions de persones que viuen al Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

A la resta de la demarcació de Barcelona, o ja s'ha apagat, o ho farà en els pròxims dies. Avui mateix es desconnecta l'antena de Can Parellada, a Terrassa, i s'anirà fent el mateix amb els municipis del Maresme, el Bages i el Vallès Oriental, on encara veien la televisió analògica.

Girona

A la demarcació de Girona només queda una comarca per fer la transició a la TDT. Es tracta de la Cerdanya. Aquesta comarca té la particularitat que alguns municipis formen part de Girona, i altres de Lleida. Doncs tots s'han inclòs en el paquet de Lleida, és a dir que tota la Cerdanya deixarà de rebre la televisió analògica entre el dia 15 i el 25 d'aquest mes. El nombre d'habitants als quals afectarà l'apagada és de 15.000 persones. Pel que fa a la resta de comarques gironines, la TDT ja està totalment implantada des del mes passat.

Lleida

Igual que a les comarques de Barcelona, avui també comença l'apagada analògica al Pirineu de Lleida, que afectarà prop de 80.000 persones. Això sí, les nevades d'última hora podrien dificultar l'accés als repetidors, i això pot fer que -en algun cas- s'ajorni la nova connexió.

Tarragona

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ja van fer els deures a finals de febrer, i allà ja s'ha completat l'apagada analògica. Això sí, hi ha alguns problemes de recepció en poblacions com Calafell -al Baix Penedès- i altres nuclis del Tarragonès, el Priorat i la Terra Alta.

Les dades d'Indústria

Un cop acabada l'apagada analògica, si no tenen un descodificador de TDT als seus aparells o bé un televisor amb TDT incorporada, els ciutadans no podran veure la televisió. Ara bé, segons el Ministeri d'Indústria, al gener més del 90% de les llars catalanes ja tenien accés a la TDT i gairebé el 95% ja tenen les antenes preparades per a les emissions digitals.

Tot i això durant aquesta última fase es faran campanyes informatives i es facilitaran descodificadors a les persones grans que viuen soles o tenen alguna minusvalidesa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut