Barcelona

Tensió a Barcelona entre grups contraris a l'avortament i un grup de feministes

Centenars de persones s'han manifestat a Barcelona en contra de la reforma de la llei de l'avortament, que entrarà en vigor al juliol. Ho han fet en una mena de jornada reivindicativa conjunta a tot l'Estat. A Madrid, la marxa ha estat multitudinària, però la polèmica s'ha traslladat a Barcelona. Un grup de feministes s'ha concentrat a la mateixa zona per reivindicar precisament tot el contrari: el dret a l'avortament lliure i gratuït. Això ha portat a algun enfrontament entre els dos grups.

Actualitzat
La plaça de la Bonanova de Barcelona ha estat l'escenari d'una altra concentració contra la nova llei sobre l'avortament, convocada, conjuntament amb una altra a Madrid, per la Plataforma Vida Sí. S'hi han aplegat centenars de persones en una manifestació lúdica i festiva que han desvinculat de partits polítics, tot i que s'ha pogut veure alguna figura del Partit Popular. Han comparat l'avortament amb la pena de mort.

Mentrestant, un centenar de persones convocades per la Plataforma per l'Avortament Lliure i Gratuït i altres col·lectius s'han concentrat a la plaça Kennedy per denunciar l'ocupació de la via pública pels grups antiavortistes. La consideren una provocació la vigília del Dia de la Dona Treballadora. Han cridat lemes contra la jerarquia catòlica.

La tensió ha augmentat quan els contraris a l'avortament s'han dirigit a les escales de l'església de la Mare de Déu de la Bonanova. Allà, una vintena de noies s'han despullat de cintura cap amunt, han mostrat els pits i han cridat consignes contra l'Església catòlica. Això ha enervat els antiavortistes fins al punt que els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir per separar els dos bàndols enfrontats.

Marxa agermanada amb Madrid

La protesta de la Plataforma Catalunya Vida Sí se sumava a la que es feia simultàniament a diversos punts de l'Estat espanyol, la més important a Madrid, on milers de persones han sortit al carrer amb el lema "Espanya vida sí" per demanar la derogació de la llei de l'avortament, que s'ha aprovat i publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. Segons els convocants, la llei suposarà que es dupliqui el nombre d'interrupcions de l'embaràs, que arribarà fins als 115.000 a tot l'Estat espanyol i als 26.000 a Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut