Barcelona

El president de Microsoft presenta a Barcelona el nou Windows Phone

Microsoft posarà a la venda aquest any un nou sistema operatiu per a mòbils, el Windows Phone 7, una de les novetats més esperades. El nou sistema es vol distingir per la seva capacitat d'integrar aplicacions i serveis. Se centra en sis paquets temàtics que permeten a l'usuari anar més de pressa i accedir a imatges, contactes, música i, per primer cop, als jocs de l'XBox. Un concepte que ha permès al seu president, Steve Ballmer, presentar-se a Barcelona "orgullós de la nova generació Windows Phone".

Actualitzat
El WP7Series, que compta, com a agents socials, amb els principals operadors de telefonia, respon, segons Ballmer, a la seva petició de trobar un producte que es distingeixi dels altres, tot i que no és cap secret que pretén competir per damunt de tot amb el seu etern rival, Apple, que manté un lideratge reconegut com a iniciador de la tecnologia tàctil.

L'objectiu és aportar facilitat a l'usuari, reduir al màxim els passos que cal fer per accedir a cada servei, amb una pantalla inicial des d'on és possible fer cerques molt diverses, també amb mapes, i combinar la informació que es troba disponible en altres llocs. Amb aquesta finalitat, el nou Windows Phone 7 Series permet un accés immediat als repertoris de música i als vídeos emmagatzemats a Zune, als jocs d'XBox i també a les xarxes socials, amb una actualització immediata dels contactes. Si algú canvia la seva imatge a Facebook, per exemple, també canvia a la llista de contactes que se sincronitza des del nou mòbil.

El cercador és el propi de Microsoft, Bing, que encara no ha aconseguit batre Google tot i que s'hi esforça. Integrar el cercador podria representar un fort impuls.

En comptes d'organitzar-se per aplicacions singulars, el WP7Series crea sis paquets essencials, que actuen com a "hub" d'informació compartida. People s'orienta a l'experiència social i actualitza els contactes, tant per enviar correus, com per telefonar, com per comunicar-se a través de les xarxes socials. Pictures està destinat a fer més fàcil la gestió dels àlbums, tant per accedir a les fotografies, siguin on siguin, com per compartir-les. Games és la primera experiència oficial de relació entre un telèfon mòbil i els jocs d'XBox, que permetrà connectar els més de 23 milions de persones que ja juguen "on line" amb aquest aparell. Music&Video aporta els materials de Zune i permet disposar d'una ràdio pròpia a l'aparell personal. Marketplace és l'instrument comercial des d'on es poden carregar aplicacions i jocs. I Office proporciona una experiència coneguda amb el software dominant en ofimàtica. L'accés a OneNote i SharePoint ha d'assegurar la lectura i la tramesa de documents, a més de les capacitats del servidor de correu electrònic de la mateixa companyia fundada per Bill Gates.

Ballmer, acompanyat dels vicepresidents Joe Belfiore i Andy Lees en la seva llarga presentació, ha volgut destacar que fa més de dos anys que van començar a treballar en el disseny del sistema i ha subratllat que no es tracta d'un altre sistema sinó d'un canvi en l'orientació de l'empresa, per aconseguir un producte que posi l'usuari i les seves necessitats en primer terme.

La nombrosa assistència ha obligat els organitzadors a obrir una sala annexa al soterrani de l'Hotel Plaza per encabir-hi desenes de periodistes que no havien trobat lloc a la sala principal on tenia lloc la presentació. Periodistes de tot el món expliquen als seus països l'última novetat de Microsoft, un sistema que en alguns dels seus vídeos promocionals no dubta a comparar-se amb el de l'iPhone per destacar els seus avantatges.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut